Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român fura cărţile de credit ale italienilor printr-o metodă inedită
Un român, în vârstă de 42 de ani, a uimit autorităţile italiene cu inventivitatea sa.
Sursa foto: captură ilgiornale.it

Potrivit ilgiornale.it, a aplicat două „skimmere" (n.r. - echipamente capabile să înregistreze date de pe cărţile de credit), pe două aparate de bilete automate, din stația Malpensa, Italia. El dorea să obțină codurile pin ale cardurilor, să scrie alte carduri cu ele și apoi să retragă banii din conturile italienilor.

Descoperirea modificării aduse de român aparatelor de bilete a avut loc în timpul verificării zilnice la mașinile automate de bilete, efectuate de personalul Trenitalia. Angajații au observat că două mașini de vânzare a biletelor au fost măsluite de persoane necunoscute, care au instalat două „skimmere” pe fiecare dintre ele. Aceste dispozitive din plastic au fost aplicate pe partea superioară a tastaturii de pe mașini și erau echipate cu micro-camere cu auto-alimentare. 

Polițiștii, la sesizarea angajaților, au urmărit cele două aparate și au observat un individ care se apropia. Agenții au văzut că bărbatul a ajuns la cele două aparate de bilete și a extras din buzunar un dispozitiv mic din plastic. Cu acest instrument, persoana a scos primul înregistrator de date și l-a ascuns imediat în buzunarul gecii sale.

Carabinierii l-au arestat și au descoperit că românul a mai fost prins cu astfel de furturi şi în Elveţia.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?