Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român beat a hărțuit clienții unui bar și a atacat carabinierii. Bărbatul a vandalizat apoi mașina de intervenție
WhatsApp
Un scandal, în care a fost implicat un român, de 43 de ani, a avut loc marți seara, într-un bar din Florența, din via Ponte alle Mosse. Oamenii legii l-au surprins pe scandalagiu și au încercat să-l calmeze.

Carabinierii de la stația din Florența au fost solicitați să intervină, marți seara, la un bar, situat în via Ponte alle Mosse, unde un bărbat beat hărțuia clienții. Ajunși imediat la fața locului, oamenii legii l-au surprins pe scandalagiu și au încercat să-l calmeze. Acesta însă i-a amenințat și pe carabinierii, iar, la un moment, a vrut să-și verse nervii pa mașina de intervenție

Scandalagiul, un român, născut în anul 1978, a urcat pe capota automobilului și a încercat să rupă un ștergător. Nu a reușit să-și ducă planul la bun sfârșit, deoarece a fost dat jos de pe capotă de patrula de carabinieri. Nervos și agitat, bărbatul nu s-a liniști, ci a mers în spatele automobilului și a încercat să rupă bara din spate. După multe încercări, carabinierii au reușit să-l imobilizeze pe român, care, între timp, a încercat să-i ia la bătaie și pe oamenii legii, scrie stamptoscana.it.

Spectacolul a continuat și în interiorul mașinii carabinierilor, unde românul a reușit să deterioreze portiera. După ce i-au fost puse cătușele, militarii, care au fost răniți ușor, l-au arestat pe bărbat. Românul este acuzat acum de amenințări, opunerea rezistenței față de un funcționar public, vătămare corporală și daune materiale. Judecătorul l-a plasat pe român, în această dimineață, sub control judiciar. Astfel, românul va trebui să se prezinte în fiecare zi la poliție.

 

Un alt român a fost expulzat. Polițiștii, îngroziți de numărul cazurilor de violență în care sunt implicați români

 

Poliția Locală din Castano a pus în executare, zilele trecute, un ordin de expulzare emis pe numele unui român. Bărbatul va fi trimis în țară, după ce autoritățile din Italia au decis că românul nu își poate câștiga pâinea decent în acest stat și comite tâlhării. Carabinierii l-au trimis în țară pe un român în vârstă de 37 de ani, împotriva căruia s-a emis ordin de expulzare din Italia. Bărbatul s-a ales cu această decizie, deoarece nu dovedește că poate duce o viață decentă pe teritoriul acestui stat și comite jafuri. 

„Ordinul de expulzare a fost executat. Aceasta este o operațiune importantă pentru poliția noastră locală care poate executa  un ordin de expulzare împotriva unui cetățean al României. Cetățeanul român a fost dus la Poliția din Milano, pentru audieri și va fi dus în țara de origine”, a declarat primarul orașului Castano, Giuseppe Pigniatiello, citat de Il Giorno.

Procedura de expulzare se aplică străinilor care comit infracțiuni pe teritoriul unui stat. De asemenea, judecătorii pot aproba expulzarea chiar și dacă au indicii că se pregătesc să comită fapte penale. Potrivit unui raport Eurostat,  în toată lumea, numărul cazurilor de agresiune, de violență în familie s-au înmulțit îngrijorător de la debutul pandemiei. Românii sunt printre cei care primesc frecvent ordine de restricție, de expulzare sau sunt reținuți pe loc din cauza violențelor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel