Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un profesor român a murit chiar în fața elevilor săi. George s-a prăbușit fără viață la pământ
WhatsApp
George Bodnarciuc, profesor român în Italia în vârstă de 65 de ani, a murit, ieri după-amiază, chiar sub ochii elevilor săi.

Potrivit lanazione.it, George era profesor de balet și în momentul tragediei preda lecții de dans clasic elevilor în Assisi, un oraș aflat în centrul Italiei, în apropierea orașului Perugia, regiunea Umbria.

George s-a prăbușit, în urma unui infarct, la pământ. Elevii i-au acordat primul ajutor: puțină apă, puțină zahăr. Ei credeau că este un moment de oboseală sau un leșin de la căldură. Însă, George a murit imediat, iar medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

 

„Ai plecat ''vibrând'' cum ai spus...”

 

„Lumea baletului suferă din nou! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Maestre George Bodnarciuc, mulțumesc pentru tot!”

„George Bodnarciuc... o persoană specială.. Drum bun și odihnă în pace..”

„Dragul meu maestru.... ai plecat '' vibrând '' cum ai spus... Sensibilitatea, rafinamentul, confidențialitatea și altruismul au fost de neegalat. Ne-ai învățat să '' fim '' dincolo de pas, orele tale au cuprins toată frumusețea și înțelepciunea și toată dragostea ta pentru dans. Încă mai am lecțiile tale puse pe un caiet, și voi purta în suflet scurtul nostru doi pași în viață Bohémienne... Îți mulțumesc că exiști în viața mea...”

„Drum lin printre stele draga George Bodnarciuc! Tristete imensa.....”

„Îmi plînge sufletul D-zeu sa-l odihnească în pace!!”

„Nu am cuvinte să descriu tristețea de a învăța că marele maestru George Bodnarciuc ne-a părăsit. Dragostea pentru dans, generozitatea ei incredibilă și măreția sufletească nu pot fi exprimate în cuvinte. Lecțiile lui vor rămâne pentru totdeauna întipărite în inima mea și a multor dansatori care au trecut pe sub mâinile lui. Ca să mi-l amintesc am reușit să găsesc aceste fotografii făcute doar când am studiat cu el în Pietrasanta. Odihnește-te în pace, dragă George”

 

George Bodnarciuc, decorat de Iohannis

 

În ultimii ani, maestrul a lucrat ca profesor de balet în Italia și nu numai (Teatro Comunale di Firenze, Arena di Verona, Teatro Verdi di Trieste, Balletto di Toscana, Opera din Budapesta, Folks Oper din Vienna), potrivit giornaledelladanza.com.

Pentru merite artistice excepționale, președintele României i-a acordat un titlu înalt.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel