Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Ultima DORINȚĂ a ROMÂNULUI care a MURIT de FRIG: „O să mă întorc la casa mea”
WhatsApp
Un român de 64 de ani care trăia pe stradă la Milano a murit în frig, săptămâna trecută, în fața unei stații de metrou.
Sursa foto: captură milano.corriere.it

Potrivit milano.corriere.it, Tudor Nica, aflat în scaun cu rotile, a dormit pe străzi timp de mai multe luni de zile, în fața stației de metrou Molino Dorino.

Miercurea trecută, în seara dinaintea morții, românul a refuzat ajutorul oferit de o asociație caritabilă, care intenționa să îl transporte la un spital.

„În curând o să mă întorc la casa mea”, a spus acesta.

Prin casa sa se referea la țara natală, România, scrie Corriere.it, care îi citează pe membrii asociației „Piccolo rifugio”.

Joi dimineață, o studentă a observat că românul nu se mai mișca și a alertat personalul stației de metrou, care a chemat poliția. Când medicii au ajuns la fața locului au constatat că Tudor era deja mort, frigul fiind una dintre cauzele morții, după o viață marcată de multe alte probleme de sănătate și abuz de alcool.

Nu se știe când a ajuns inițial românul în Italia, dar el s-ar fi întors o dată în România, în 2016, cu ajutorul unei asociații. A revenit însă în scurt timp la Milano, apoi a fost tratat într-un spital pentru o fractură, înainte de a ajunge din nou pe străzi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel