Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Ultima DORINȚĂ a ROMÂNULUI care a MURIT de FRIG: „O să mă întorc la casa mea”
Un român de 64 de ani care trăia pe stradă la Milano a murit în frig, săptămâna trecută, în fața unei stații de metrou.
Sursa foto: captură milano.corriere.it

Potrivit milano.corriere.it, Tudor Nica, aflat în scaun cu rotile, a dormit pe străzi timp de mai multe luni de zile, în fața stației de metrou Molino Dorino.

Miercurea trecută, în seara dinaintea morții, românul a refuzat ajutorul oferit de o asociație caritabilă, care intenționa să îl transporte la un spital.

„În curând o să mă întorc la casa mea”, a spus acesta.

Prin casa sa se referea la țara natală, România, scrie Corriere.it, care îi citează pe membrii asociației „Piccolo rifugio”.

Joi dimineață, o studentă a observat că românul nu se mai mișca și a alertat personalul stației de metrou, care a chemat poliția. Când medicii au ajuns la fața locului au constatat că Tudor era deja mort, frigul fiind una dintre cauzele morții, după o viață marcată de multe alte probleme de sănătate și abuz de alcool.

Nu se știe când a ajuns inițial românul în Italia, dar el s-ar fi întors o dată în România, în 2016, cu ajutorul unei asociații. A revenit însă în scurt timp la Milano, apoi a fost tratat într-un spital pentru o fractură, înainte de a ajunge din nou pe străzi.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?