Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Româncă, ucisă în bătaie de concubinul ei și abandonată în parc
WhatsApp
Maria, o româncă în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă în bătaie la Roma, Italia.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit globalist.it, românca a fost bătută crunt de concubinul ei şi abandonată într-un parc dintr-un cartier populat din zona în zona Montagnola. 

Maria locuia într-unul din corturile din spatele blocurilor de pe strada Cristoforo Colombo, acolo unde locuiesc mai mulți bărbați și femei care spală geamurile mașinilor pe la semafoare sau cer de pomană în fața supermarketurilor. Ar fi fost ucisă acolo de un bărbat mereu beat și care o bătea continuu. Cei care o cunoșteau povestesc că de multe ori Maria avea fața plină de vânătăi și că el o punea să se prostitueze. Totodată, cei din mica „comunitate” spun că românca ar fi putut fi însărcinată, însă nu a cerut niciodată ajutor întrucât vorbea foarte puțin limba italiană și îi era frică.

 

Părea că doarme, dar câinele lătra continuu

 

În dimineața zilei de 12 mai, un tânăr care își plimba câinele a observat corpul româncei învelit în niște pături. Au mai văzut-o și alții pe Maria, inertă, sub grămada de pături murdare, dar nimeni nu a anunțat poliția. Părea că doarme, dar câinele lătra continuu la ea, iar femeia nu deschidea ochii.

Tânărul a chemat o ambulanță, au dus-o la spitalul San Giovanni din Roma, dar starea Mariei era deja una foarte gravă. În dimineața de 13 mai, în urma traumatismelor cauzate de loviturile primite, românca a murit.

 

„Povestea Mariei nu poate fi dată uitării”

 

Primăria Municipiului VIII a început demersurile necesare pentru a intra în legătură cu familia victimei, dar până în prezent nimeni nu a revendicat corpul. Michela Cicculli, consilier în cadrul primăriei a spus: „Povestea Mariei nu poate fi dată uitării și dacă familia ei nu va face acest lucru, vom fi noi alături de această biată femeie. Suntem o comunitate solidară, care nu poate și nu are voie să tacă, pentru că povestea ei a devenit un fapt public la care trebuie să reflectăm. Îi datorăm asta Mariei și tuturor femeilor care în ultimele luni au fost victime, au plâns și au strigat între zidurile caselor lor, fără să fie auzite și ascultate. Vom dona flori în amintirea ei și a tuturor femeilor care au suferit violențe domestice”.

Carabinierii italieni au deschis o anchetă pentru a stabili dacă femeia a fost bătută de mai multe persoane sau dacă de moartea ei este responsabil numai bărbatul cu care trăia. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel