Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Protestul comercianţilor din Reggio Calabria: „Să oprim virusul, nu și economia” 
WhatsApp
În acestă seară, comercianţii din Reggio Calabria protestează paşnic faţă de noul decret al Guvernului, prin care au fost adoptate noi restricţii dure, în vederea limitării răspândiri noului coronavirus.  
proteste_italia_comercianti_reggio-calabria

„Să oprim virusul, dar nu și economia”. Acesta este sloganul demonstrației de protest împotriva restricţiilor stabilite de ultimul decret. Oamenii vor să fie auziţi de autorităţi, deoarece se confruntă cu o criză economică, care, din păcate, se va amplifica din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus.

Demonstrația pașnică, din această seară, este organizată în Piazza Duomo, de Confesercenti Reggio Calabria cu ImprendiSud și Apar (Asociația Provincială a Cofetarilor Artigiani Reggini) pentru a revendica „rolul central al antreprenorilor mici și foarte mici, adevăratul motor al economiei metropolitane, dar și, rolul slab al unui sistem care riscă să se prăbușească”, a spus președintele Claudio Aloisio.

 

„Vrem să ne întoarcem să lucrăm pașnic”

 

„Aceasta este o problemă care afectează pe toată lumea. Împreună cu noi, în această seară, se află şi Comitetul pentru sport, Asociația de dans, care nea- sugerat să facem şi un flashmob.  Aceasta nu trebuie să fie o seară de protest, ci o propunere de a avea un dialog constructiv cu instituțiile centrale și locale. Propunerea noastră este de a crea un Observator permanent al economiei Reggio pentru a face față situațiilor de urgență și pentru a planifica viitorul acestui oraș. Aceasta nu este o demonstrație politică, pentru că politica este menită să protejeze drepturile lucrătorilor. Vrem să putem lucra, să ne desfășurăm activitățile. Nu noi suntem problema, ci soluția. Viața de noapte nu se află în interiorul cluburilor, ci pe străzi”, a spus președintele Confesercenti Claudio Aloisio.

„Este greu de înțeles guvernul care ar trebui să prevadă resurse pentru cetățenii care suferă astăzi această tragedie. Aici, nu există nici dreapta, nici stânga, există un popor italian care așteaptă răspunsuri. Vom crea imediat un tabel de criză care se va transforma într-un tabel de propuneri și dezvoltare. Orașul oferă un mare sentiment de responsabilitate și civilitate, demonstrează încă o dată că se iubește pe sine. Este o bătălie unică, bătălia este şi a noastră”, a spus primarul Giuseppe Falcomatàcă, scrie  strill.it/citta/reggio  În concluzie, reprezentantul Comitetului Sportiv Spontan, Renato Raffa, împărtășind „durerea și teama multor comercianți”, i-a îndemnat să nu renunțe: „Vrem să colaborăm cu Guvernul, nu vrem să fim lăsați deoparte dar, mai presus de toate, vrem să ne întoarcem să lucrăm pașnic”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel