Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Preot român, jefuit de 3.000 de euro. Banii erau din donații pentru copii nevoiași
WhatsApp
Un preot român din Italia a fost jefuit, hoții furându-i din casă suma de 3.000 euro, bani destinați copiilor nevoiași. 

Preotul român Marius Traian Coțe, de la Biserica Ortodoxă Română din Imola (Emilia-Romagna) a fost jefuit, casa sa fiind invadată de hoți. Infractorii au furat 3.000 de euro, bani care erau strânși din donații și care erau destinați comunității de creștini și persoanelor nevoiașe.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, casa preotului român a fost pur și simplu devastată, veșmintele preoțești, icoanele și crucile pe care preotul le avea în interiorul locuinței au fost aruncate la podea. Din casă au fost furați peste 3.000 de euro, sumă strânsă din donații.

"Bani pe care îi aveam în casă. Credeam că sunt în siguranță. Erau destinați comunității și copiilor nevoiași", a declarat preotul paroh al bisericii ortodoxe române din Piazza Mirri.

Hoții au avut timp să scotocească în toată casa

 

"Am mers împreună cu soția să o luăm pe una dintre fiicele noastre de la cursurile de dans. Era ora 19:00. Apoi, ne-am oprit cu toții la niște prieteni și ne-am întors acasă în jurul orei 22:00."

Preotul român a rămas să parcheze mașina, iar soția sa a urcat scările, împreună cu copiii, pentru a intra în casă.

"A văzut că lumina era aprinsă și s-a speriat, i s-a părut chiar că aude niște zgomote în casă. S-a întors repede și mi-a spus să sun la carabinieri. Ne-am speriat foarte tare, mai ales că le aveam și pe fiicele noastre cu noi", mărturisește preotul român.

Cum au intrat hoții în casă

 

Carabinierii ajunși la fața locului au intrat primii în apartamentul răvășit de hoți. Au găsit toate sertarele și ușile dulapurilor deschise, precum și obiecte sacre aruncate pe jos.

Potrivit oamenilor legii, hoții au intrat pe o fereastră de la mezanin, apoi, în orele în care întreaga familie a lipsit de acasă, au scotocit printre lucruri, lăsând aprinsă lumina în interior.

Au luat cu ei suma 3.000 de euro, în bancnote și monede, bani din donații pe care preotul îi ținea în casă. Polițiștii au suspiciunea că hoții știau de donațiile respective și au intrat în locuința preotului tocmai cu scopul de a fura acești bani.

Carabinierii au deschis o anchetă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel