Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Pensionar, ucis brutal după un gest eroic pentru badanta sa româncă: „Un masacru!”
WhatsApp
La un an după un tragic eveniment, o singură agenție a raportat ieri ce s-a petrecut cu adevărat pe 12 februarie 2020 în La Spezia, regiunea Liguria, Italia.
Italia. Pensionar, ucis brutal după un gest eroic pentru badanta sa româncă: „Un masacru!”

„Este o crimă ticăloasă și brutală”, notează presa italiană despre cazul lui Mario Romano Mantegazza, în vârstă de 92 de ani, care a fost bătut și ucis după ce a intervenit în apărarea badantei sale de origine română. Ultimul gest eroic al pensionarului a fost elogiat ieri în presa din Italia.

„Mantegazza fusese un bărbat din Salò, unul dintre acei 400.000 de italieni care nu se temeau să-și apere idealurile, care iubeau Italia, precum și tot ceea ce, împreună cu familia lor, contau cu adevărat pentru ei”, scrie alessandriaoggi.info.

 

Pensionarul a intervenit pentru a o proteja pe badanta româncă

 

În februarie 2020, Mario Romano Mantegazza o angajase pe o româncă ce a fost atacată de un conațional, în vârstă de 45 de ani, care, după ce a forțat fereastra, a reușit să intre în casă, începând să o bată.

Mario Romano Mantegazza nu a ezitat să intervină.

„Are 92 de ani, dar nu poate să stea și să privească. Se aruncă împotriva românului, protejând-o pe femeia care reușește să se salveze. El este bătut până la moarte și împins la pământ. Leșină și mult sânge. Un masacru”, se mai arată în presa din Italia.

Femeia dă alarma, copiii pensionarului și medicii sosesc și începe încercarea ținerii în viață a pensionarului. A fost internat de urgență, însă în noaptea de 28 spre 29 februarie a murit. 

 

Badanta româncă a dezvăluit gestul eroic al lui Mario Romano Mantegazza

 

Tocmai badanta româncă a dezvăluit imediat gestul eroic al lui Mario Romano Mantegazza, presa nu o citează nicăieri: „Un italian, ucis de un imigrant” atât erau la acea vreme știrile. 

Între timp, atacatorul, arestat de carabinieri, este eliberat și se ascunde. O evadare care durează 50 de zile s-a încheiat grație unui mandat internațional de arestare. Extrădat în Italia din România în iunie anul trecut, ajunge în închisoarea Rebibbia. Acum românul își așteaptă sentința.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel