Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, PARALIZATĂ de căderi masive de ZĂPADĂ. Cod ROȘU în zone locuite de ROMÂNI
WhatsApp
Este prăpăd în Italia, unde regiuni întinse din Tirol au rămas izolate, din cauza căderilor masive de zăpadă, informează B1 TV. În unele localităţi, în care trăiesc şi români, stratul de omăt a trecut de un metru. Şoselele care leagă micile comunităţi alpine din nordul Italiei au fost blocate. Operaţiunile de intervenţie se desfăşoară cu greutate.

Ninsorile continuă să facă ravagii în Italia. Cea mai afectată localitate este Martello, unde s-au produs deja două avalanşe. O înregistrare video realizată de un localnic arată cum valul de zăpadă a ajuns până zona centrala. Echipe de intervenţie însoţite de câini de căutare au început imediat operaţiunile de salvare. Câteva locuinţe au fost avariate, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ca măsură de precauţie, locuitorii au fost evacuaţi din casele avariate şi adăpostiţi în sala de sport a centrului cultural al localităţii, în timp ce restul locuitorilor au fost sfăruiţi să nu iasă în stradă.

De asemenea, autorităţile au luat decizia ca, începând de luni, şcolile şi grădiniţa din Martello să rămână închise.

Copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii au creat cele mai mari probleme. Au căzut peste firele de electricitate, lăsând oamenii în întuneric. Peste 12.000 de oameni au rămas fără electricitate şi fără legături telefonice.

Şi alte localităţile din împrejurimi au rămas izolate ca urmare a căderilor masive de zăpadă.

Autorităţile din Tirolul italian au mobilizat peste 80 de membri ai serviciilor de urgenţă şi au cerut şi ajutorul brigăzii de pompieri din Bolzano. Aceştia au reuşit, după mari eforturi, să redeschidă autostrada A22, blocată din cauza nămeţilor şi a copacilor căzuţi.

Operaţiunile înaintează cu greutate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care nu au permis decolarea elicopterelor serviciului de urgenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel