Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O tânără româncă a murit după câteva săptămâni de chinuri: „Dănuța, să ai grijă de-acolo de sus de copilașul tău!”
WhatsApp
Dănuța Patelea, o româncă de 34 de ani rezidentă în Strambino, provincia Torino, Italia, a murit după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă.
Italia. O tânără ROMÂNCĂ a MURIT după câteva săptămâni de CHINURI „Dănuța, să ai grijă de-acolo de sus de copilașul tău!”

La înmormântare, ținută luni de părintele Marian Preda în biserica San Leontie della Radauti di San Bernardo, întreaga comunitate românească s-a adunat pentru ultimul rămas bun de la Dănuța, care a fost îngropată în cimitirul Strambino.

Tânăra, mama unui fiu de numai 2 ani, a murit prematur după o lună de suferință nespusă, în casa ei din Strambino, unde locuia împreună cu familia ei.

„Dănuța a fost consumată de boală”, a explicat soțul ei Sorin Acsinte, care a rămas la 35 de ani să aibă grijă de micuțul Ștefan de 2 ani.

 

Dănuța a fost răpusă de cancer la ficat și intestin

 

Dănuța Patelea a fost ucisă în câteva săptămâni de cancer la ficat și intestin. Soțul, șofer pentru transportul benzinei, a spus că soția sa a avut primele dureri la începutul lunii iunie și, după o primă consultație la spitalul Ivrea, a fost transferată la centrul de cercetare din Candiolo, înainte de a fi adus acasă, la cererea sa, în ajunul dispariției sale.

Au trecut vreo 20 de ani de când Dănuța a sosit în Italia din România. Era alături de ea sora ei Paula, care în 2009 au deschis magazinul în Viale Stazione pentru specialități alimentare românești cu părinții ei Evdochgia și Nicușor și fratele ei Valentin. Familia provine din zona Tulcea din sud-estul României.

Dănuța s-a căsătorit cu Sorin în urmă cu trei ani, care sosise în Italia din România cu câțiva ani mai devreme. Nașterea lui Ștefan îi făcuse foarte fericiți pe cuplul strâns legat și pe întreaga familie.

 

„Erai un înger de fată”

 

Mesajele de condoleanțe au apărut pe rețelele de socializare, românii regretând plecarea prea rapidă a Dănuței dintre noi.

„Mult prea devreme, aveai atâtea lucruri de făcut bune pe acest pământ, erai un înger de fată cu zâmbetul pe buze! Îmi pare nespus de rău! Mai aveam atât de multe lucruri de împărtășit. Ai grijă de cei dragi ție de acolo de sus! Dumnezeu să te odihnească în pace!”

„Condoleanțe! Dumnezeu să o ierte! Prea tânără! A lăsat o durere imensă în urma ei!”

„Of, Doamne, de ce iei la tine doar sufletele bune și blande? De azi dimineata vorbesc singură prin casă! Nu pot să cred! Sincere condoleanțe! Dumnezeu s-o odihnească în pace, iar vouă alinare sufletelor întristate!”

„Cuvintele sunt de prisos orice aș scrie, orice aș spune, ar fi echivalent cu zero în comparație cu durerea ce-a lăsat-o în urmă. Sper ca acolo în cer să își găsească liniștea și pacea. Domnul să dea tărie și putere apropiaților pentru a reuși să treacă peste acest necaz nemaipomenit. Dumnezeu să te ierte și să te țină alături de el în Împărăția Sa! Să ai grijă de-acolo de sus de copilașul tău și de toți cei apropiați!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel