Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ITALIA. O româncă a făcut INFARCT imediat după ce a fost externată: „Nu aveți nimic, sunteți mai sănătoasă decât noi“
O româncă de 42 de ani se zbate între viață și moarte într-un spital din Italia, după ce medicii de la un alt spital au trimis-o acasă pe motiv că e sănătoasă tun, însă la scurt timp a suferit un infarct.
Foto ILUSTRATIV

O româncă în vârstă de 42 de ani este acum în comă la spitalul din Chieri, provincia Brescia, la scurt timp după ce medicii din spitalul Romano di Lombardia au trimis-o acasă spunându-i că este sănătoasă.  Femeia a suferit un atac de cord la scurt timp după ce a ajuns acasă, stare ei fiind acum una gravă.

Familia femeii vrea să dea în judecată spitalul Romano pentru neglijență. „Au tratat-o rău. I-au spus 'Doamnă, sunteți mai sănătoasă decât noi toți!' și au trimis-o acasă. În schimb, după jumătate de oră a avut un atac de cord, iar acum este în comă“ a declarat soțul femeii pentru publicația ecodibergamo.it.

Femeia care este acum în comă a fost trimisă acasă cu o rețetă pentru niște analgezice care să îi calmeze durerea pe care o acuza în zona pieptului și a brațului. Dar odată ajunsă acasă, femeia și-a pierdut conoștința, fiind transportată la un alt spital. 

„Dau spitalul în judecată pentru că nu este posibil ca soția mea să fie externată, deși a continuat să le spună că are dureri”, a declarat pentru ecodibergamo.it. soțul româncei.

„Pentru moment rudele sunt distruse de durere și speră ca starea femeii să se îmbunătățească, pentru tot restul magistratura și anchetatorii vor trebui să-și facă treaba”, a declarat avocatul familiei, Massimiliano Battagliola. „Cert este – a continuat avocatul – că femeia s-a prezentat la spital cu simptome de infarct miocardic și a fost trimisă acasă cu diagnosticul de durere toracică, fiindu-i administrată o terapie antidolorifică. Ajunsă la domiciliu a intrat în stop-cardiac”, a explicat pentru presa italiana avocata familiei româncei.

Între timp, la spitalul Romano din Lombardia a fost demarată o anchetă internă pentru a verifica starea faptelor care se impută medicilor de aici. Peter Assembergs, directorul general al ASST Bergamo Ovest, a dat ordin directorului medical Callisto Bravi de a înființa o comisie internă de anchetă multidisciplinară, compusă din specialiști, care să verifice cu exactitate ce s-a întâmplat la Secția de Urgență a spitalului Romano di Lombardia la data de 20 noiembrie și să stabilească eventualele responsabilități. Comisia va avea timp până vineri să ancheteze și să clarifice cazul româncei.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?