Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ITALIA. O româncă a făcut INFARCT imediat după ce a fost externată: „Nu aveți nimic, sunteți mai sănătoasă decât noi“
WhatsApp
O româncă de 42 de ani se zbate între viață și moarte într-un spital din Italia, după ce medicii de la un alt spital au trimis-o acasă pe motiv că e sănătoasă tun, însă la scurt timp a suferit un infarct.
Foto ILUSTRATIV

O româncă în vârstă de 42 de ani este acum în comă la spitalul din Chieri, provincia Brescia, la scurt timp după ce medicii din spitalul Romano di Lombardia au trimis-o acasă spunându-i că este sănătoasă.  Femeia a suferit un atac de cord la scurt timp după ce a ajuns acasă, stare ei fiind acum una gravă.

Familia femeii vrea să dea în judecată spitalul Romano pentru neglijență. „Au tratat-o rău. I-au spus 'Doamnă, sunteți mai sănătoasă decât noi toți!' și au trimis-o acasă. În schimb, după jumătate de oră a avut un atac de cord, iar acum este în comă“ a declarat soțul femeii pentru publicația ecodibergamo.it.

Femeia care este acum în comă a fost trimisă acasă cu o rețetă pentru niște analgezice care să îi calmeze durerea pe care o acuza în zona pieptului și a brațului. Dar odată ajunsă acasă, femeia și-a pierdut conoștința, fiind transportată la un alt spital. 

„Dau spitalul în judecată pentru că nu este posibil ca soția mea să fie externată, deși a continuat să le spună că are dureri”, a declarat pentru ecodibergamo.it. soțul româncei.

„Pentru moment rudele sunt distruse de durere și speră ca starea femeii să se îmbunătățească, pentru tot restul magistratura și anchetatorii vor trebui să-și facă treaba”, a declarat avocatul familiei, Massimiliano Battagliola. „Cert este – a continuat avocatul – că femeia s-a prezentat la spital cu simptome de infarct miocardic și a fost trimisă acasă cu diagnosticul de durere toracică, fiindu-i administrată o terapie antidolorifică. Ajunsă la domiciliu a intrat în stop-cardiac”, a explicat pentru presa italiana avocata familiei româncei.

Între timp, la spitalul Romano din Lombardia a fost demarată o anchetă internă pentru a verifica starea faptelor care se impută medicilor de aici. Peter Assembergs, directorul general al ASST Bergamo Ovest, a dat ordin directorului medical Callisto Bravi de a înființa o comisie internă de anchetă multidisciplinară, compusă din specialiști, care să verifice cu exactitate ce s-a întâmplat la Secția de Urgență a spitalului Romano di Lombardia la data de 20 noiembrie și să stabilească eventualele responsabilități. Comisia va avea timp până vineri să ancheteze și să clarifice cazul româncei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel