Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O nouă biserică ortodoxă pentru români: "O lucrare importantă, care îi aduce împreună" 
WhatsApp
Vești bune pentru credincioșii români aflați în zona orașului Olbia, insula Sardinia: se va construi o nouă biserică ortodoxă. 
Preotul român Marian Găină și Settimo Nizzi, primarul orașului Olbia. Foto: Olbia Nova

O nouă biserică ortodoxă pentru români se va construi în Italia. Clădirea bisericii va fi situată în zona San Nicola a orașului Olbia, insula Sardinia.

Biserica ortodoxă pentru români, primul edificiu Ortodox din Olbia

 

Contractul de cesiune, semnat între reprezentantul legal al Parohiei ortodoxe române Sf. Ioan Botezătorul, părintele Marian Gaină și primarul orașului Olbia, Settimo Nizzi, a fost semnat în dimineața zilei de vineri, 28 ianuarie 2021.

Suprafața de teren pusă la dispoziția comunității de români are 2.800 de metri pătrați, iar durata contractul este de 99 de ani.

"Suntem cu adevărat fericiți că am finalizat acordul nostru cu părintele Marian. Datorită cesiunii acestui teren de 2.800 metri pătrați, pe o perioadă de 99 de ani, se va putea construi la Olbia primul edificiu de rit ortodox.

Sperăm să vedem biserica construită cât mai repede. Este o lucrare importantă care va putea oferi comunității românești din acest oraș, și nu numai, oportunitatea de a practica propriile ritualuri religioase și de a fi împreună", a declarat primarul Settino Nizzi, potrivit publicației Olbia Nova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel