Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O mamă româncă a fugit cu fetițele ei pentru a nu fi luate de serviciile sociale
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 38 de ani, a fugit cu cele două fetițe ale ei, în vârstă de 6 , respectiv 12 ani, după ce autoritățile au decis separarea minorilor de mamă, în Italia. 
Italia. Carabinierii au prins o bandă de români care au strâns jumătate de milion de euro din furturi din baruri și săli de jocuri de noroc

Poliția din L'Aquila a pus în aplicare un ordin de expulzare emis de Tribunalul pentru minori împotriva celor două fiice ale româncei. Dispozitivul a fost realizat pe 24 iulie, în colaborare cu serviciile sociale din L'Aquila și susținut de personalul echipei mobile din Roma și Serviciul central de operațiuni prin utilizarea de echipamente tehnice sofisticate.

Femeia și-a luat fetițele și a plecat cu câteva zile înainte de emiterea ordinului judecătoresc. Incapacitatea serviciilor sociale de a continua cu expulzarea a făcut necesară intervenția de către personalul specializat al echipei mobile L'Aquila, tot ca urmare a situației periculoase, dată fiind dispariția bruscă a femeii și a copiilor ei.

 

Românca și fetițele, găsite în casa unui compatriot

 

Au fost lansate investigații imediate pentru a urmări minorii luați de mama lor. Colecția de mărturii între rudele și vecinii femeii și o activitate de cercetare atentă prin operațiuni tehnice de identificare a telefonului mobil al româncei, au făcut posibilă reconstituirea mișcărilor din ultimele săptămâni ale femeii și ale celor două fiice. Ele au fost găsite la Roma, în casa unui compatriot.

Decizia dificilă a Curții pentru minori din L'Aquila de a proceda la separarea celor doi minori de mama lor a apărut ca urmare a unor probleme de diferite tipuri și a unei atitudini de necolaborare a femeii cu servicii sociale.

Întreaga și delicată activitate desfășurată de anchetatori, care a făcut posibilă darea minorilor către serviciile sociale, a plasat întotdeauna în prim plan interesul și protecția celor două fete care vor fi trimise la un proces de reabilitare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel