Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O badantă româncă a câștigat daune de 31000 de euro de la fostul angajator. Femeia a lucrat până la epuizare
WhatsApp
O badantă româncă a câștigat 31000 de euro daune de la fostul angajator din Italia. După doi ani de procese, femeia a demonstrat că a fost abuzată la locul de muncă și a lucrat până la epuizare.
O badantă românca a câștigat 31000 de euro daune de la fostul angajator

Un angajator din Italia trebuie să-i plătească unei românce suma de 31000 de euro, cu titlu de daune. Asta au decis judecătorii italieni după ce badanta s-a plâns că nu-i sunt respectate drepturile de muncă. Românca a reclamat lipsa odihnei, neplata salariului în timpul concediului legal de odihnă sau medical, plus abuzurile la care a fost supusă. După doi ani de procese, magistrații au hotărât că i-au fost încălcate drepturile de muncă. Astfel, a obligat familia care a angajat-o ca îngrijitoare să-i plătească toate salariile restante și să achite și suma de 31000 de euro, cu titlu de daune, inclusiv morale, scrie site-ul cititulnudoare.ro

Sentința este definitivă, iar angajatorul italian va fi executat silit, dacă nu va achita suma stabilită de instanță. Presa internațională a relatat, de asemenea, în repetate rânduri despre cazurile în care româncele sunt exploatate prin muncă de familiile italiene.

Autoritățile din România atrag atenția că nu este legală angajarea fără contract de muncă, iar litigiile de muncă s se pot soluționa de cele mai multe ori la Sindicatul din regiunea în care locuiește angajatul străin.

Badantele românce din Italia susțin că, adesea, trebuie să-i lămurească pe angajatori cu privire la cel de-al treisprezecelea salariu, un drept recunoscut în Uniunea Europeană.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel