Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Noul DECRET, în vigoare de AZI. Conte „Nu primiţi în casă persoane cu care nu locuiţi!“. Circulația, INTERZISĂ, CARANTINA - OBLIGATORIE
WhatsApp
Guvernul de la Roma a aprobat, joi seara, un nou decret de restricţii. Decretul, semnat de premierul Giuseppe Conte aseară, a intrat în vigoare de astăzi.
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte

La întoarcerea din străinătate toate persoanele vor intra în carantină, obligatoriu. Turiştii sunt descurajaţi să intre în Italia prin introducerea carantinei obligatorii, inclusiv pentru italienii care se întorc din străinătate.

Carantina nocturnă se extinde cu două ore în noaptea de Revelion. Carantina nocturnă se va menţine pe întreg teritoriul în intervalul 22- 5 dimineaţa. În noaptea de Revelion se va prelungi cu două ore, până la ora 7.00.

În ziua în care Italia a înregistrat recordul absolut de 993 de decese, premierul italian Giuseppe Conte, a anunţat restricţiile de Crăciun, semnând un nou DPCM. În plus, a fost extinsă limita maximă de valabilitate a decretelor președintelui Consiliului de Miniștri (DPCM) de punere în aplicare a reglementărilor de urgență, de la 30 la 50 de zile.

Conte: „Nu primiţi, în case, persoane cu care nu conlocuiţi“

 

Conte se teme că un al treilea val al pandemiei va lovi Italia la sfârşitul lunii ianuarie şi va fi la fel de puternic ca primele două. Prin urmare, începând din 21 decembrie şi până la 6 ianuarie, circulaţia între Regiuni va fi interzisă. Mai mult, pe 25 , 26 și 31 decembrie și pe 1 ianuarie este interzisă părăsirea propriei localități de rezidență. Doar  persoanele care au motive extrem de întemeiate, precum asistența unui vârstnic aflat în altă localitate, va putea părăsi orașul unde locuiește.

Deplasările între regiuni este interzisă din 21 decembrie până pe 6 ianuarie. Cei care trebuie să plece în acest interval, vor avea nevoie de un motiv bine întemeiat.

Începând de astăzi, pârtiile de schi s-au închis până după Bobotează. În ceea ce priveşte masa de Crăciun, guvernul democratic nu poate controla casele oamenilor dar a transmis o serie de recomandări. „Vă recomandăm călduros să nu primiţi, în case, persoane cu care nu conlocuiţi, mai ales în aceste ocazii când suntem mai primitor şi când spiritul de sărbătoare se accentuează. Este o măsură de prevenţie esenţială“, a transmis GIUSEPPE CONTE, Prim-ministrul Italiei, citat de presa italiană.

Noul DPCM prevede că:

- Între 21 decembrie 2020 și 6 ianuarie 2021, călătoriile între diferite regiuni (inclusiv cele către sau din provinciile autonome Trento și Bolzano) vor fi interzise, ​​cu excepția călătoriilor motivate de necesități dovedite de muncă, situații de necesitate sau motive de sănătate;

- În 25 și 26 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, călătoriile între diferite municipalități vor fi, de asemenea, interzise, ​​cu aceleași excepții (necesități dovedite de muncă, situații de necesitate sau motive de sănătate);

- Va fi întotdeauna posibil, chiar și între 21 decembrie și 6 ianuarie, să vă întoarceți la reședință, domiciliu sau acasă;în perioada 21 decembrie 2020 - 6 ianuarie 2021 va fi interzisă mutarea în locuințe secundare care se află într-o altă regiune sau provincie autonomă decât cea proprie.

- În 25 și 26 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, interdicția se va aplica și pentru locuințele secundare situate într-un alt municipiu decât al lor.

- În cele din urmă, noile norme stabilesc că Decretul prim-ministru de urgență, indiferent de clasificarea în niveluri de risc și scenarii ale diferitelor regiuni și provincii autonome, poate avea, în perioada 21 decembrie 2020 - 6 ianuarie 2021, măsuri specifice pe întreg teritoriul național, dintre cele deja prevăzute enumerate de reglementările primare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel