Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ITALIA. Mii de cadre sanitare au ieşit în stradă "Fără medici nu rămân decât miracolele”
WhatsApp
Mii de medici şi studenţi la medicină au demonstrat vineri în toată Italia pentru a solicita o reformă a sistemului, relatează AFP citată de Agerpres.

Mii de medici şi studenţi la medicină au demonstrat vineri în toată Italia pentru a solicita o reformă a sistemului, relatează AFP citată de Agerpres.

Circa o sută de medici generalişti şi studenţi adunaţi la Milano şi-au aruncat la pământ halatele albe. Unii dintre ei agitau pancarte cu mesajele "Fără medici nu rămân decât miracolele" sau "Cine vă va îngriji mâine?". O scenă identică s-a derulat la Roma, în faţa parlamentului, unde s-au adunat circa 100 de manifestanţi.

Printre mesajele de pe bannere, "Fără specialişti, sistemul sanitar se prăbuşeşte" sau "Fără specialişti, miniştrii vă vor acorda îngrijire".

Mişcarea de protest a fost organizată în 21 de oraşe italiene, printre care Napoli, Bologna, Genova, Torino, Florenţa sau Palermo.

Medicii tineri şi studenţii în ultimul an, care au avut cu toţii o mare contribuţie în timpul pandemiei de COVID-19, cer o mai bună punere în valoare a muncii lor şi o carieră cu perspective mai sigure. "Să plecăm de la o serie de date: până în 2025, peste 60% dintre colegii noştri specialişti şi medicii generalişti se vor retrage. Dată fiind actuala politică sanitară, nu va exista suficient personal pentru a-i înlocui. Dreptul la îngrijire şi la sănătate al tuturor cetăţenilor va fi în consecinţă pus în pericol", se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.

Nu acceptăm să fim numiţi eroi, pentru că a acorda asistenţă medicală este o alegere de viaţă cotidiană pentru noi. Nu dorim aplauze, vrem pur şi simplu ca drepturile noastre să fie recunoscute", adaugă comunicatul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel