Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Medic român aflat în Lombardia, strigăt disperat: „Culegem roadele faptului că am făcut doar crâşme şi biserici”
WhatsApp
Angela Câmpean este un medic ce lucrează de opt ani de zile într-un spital din Milano. Angela spune că a mai văzut o situaţie asemănătoare „doar în filmele SF”. Ea cosnsideră că vina pentru ceea ce se întâmplă le aparţine în mare măsură autorităţilor.
Foto ILUSTRATIV

„Când au apărut primele cazuri, autorităţile italiene nu au luat măsuri, deşi se ştia că foarte mulţi turişti chinezi sunt în Italia. Şi au continuat să nege posibilitatea unei epidemii chiar şi atunci când au apărut primele cazuri. Au susţinut că situaţia este sub control, dar s-a văzut unde s-a ajuns. Plus că au luat măsurile gradual, deşi aveau în faţa experienţa Chinei", susţine medicul român.

Angela Câmpean se teme de tot ce poate fi mai rău în România, pe timpul pandemiei.

„Spitalele noastre sunt la pământ. Sunt puţine, fără dotări, iar medicii sunt speriaţi şi demoralizaţi fiindcă au fost abandonaţi şi li se cere să trateze pacienţi fără a fi protejaţi. N-au nici măcar măşti unii dintre ei, e strigător la cer. La noi s-au construit doar baruri şi biserici. Acum culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici. Asta e realitatea, de ce să ne ascundem? Când te doare în cot de sănătate, nu poţi să te vaiţi apoi când vine o catastrofă din asta şi să spui că nu ai nicio vină. Toate guvernele din România, dar absolut toate, au pe conştiinţă mii de decese, nu le-a păsat de bolnavi. Că nu e vorba doar de Covid-19", a adăugat medicul, potrivit adevarul.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel