Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Laura a renunțat la tot pentru a deveni șofer de TIR: „Colegii români m-au chinuit. Spuneau să plec să cos șosete“
WhatsApp
Încă din copilărie, Laura visa să conducă un camion. Dar viața îi pregătise altceva. După ce şi-a întemeiat o familie, a născut un copil şi a divorţat,  Laura s-a înscris la şcoala de şoferi şi a reuşit să obţină permisul de conducere, devenind şofer de camion.

Acum nouă ani, Laura s-a mutat în Italia, devenind șofer de camion, așa cum visase întotdeauna. „ Încă din copilărie eram pasionată de camioane. Îmi plăcea să stau în camionul tatălui meu. Când am terminat școala, mi-am dorit întotdeauna să conduc un camion, povesteşte Laura”. Anii au trecut şi Laura a devenit contabilă, dar visul ei a rămas. Îşi dorea să conducă un camion.

„Tata nu voia să fiu șofer. Mi-a zis că caut un alt loc de muncă, pentru că viaţa de şofer nu este pentru femei. Așa că ne-am certat și am venit, la 19 ani, în Italia“, mai povesteşte femeia. Ajunsă la Roma, Laura a muncit în bucătăria unui restaurant, iar la 21 de ani s-a căsătorit. După ce a divorţat, Laura s-a înscris la școala de șoferi și a reuşit să-şi ia permisul.

„ Am început să-mi caut un loc de munca, dar eram respinsă deoarece nu aveam experienţă. Mai mult, mulţi spuneau că acest job nu este potrivit pentru o femeie. Apoi am găsit o companie serioasă, care se ocupa de transporturi frigorifice. M-au încredințat unui șofer în vârstă care m-a însoțit pentru primele călătorii. După trei luni am început să conduc singură. Am transportat fructe pe piețele din Roma. Mi-a plăcut foarte mult“, a mai dezvăluit Laura.

Laura se plânge de atitudinea altor şoferi români. „Am avut câțiva colegi români, care m-au chinuit. Îmi spuneau că femeile trebuie să stea acasă, să gătească și să coase șosetele. Sau că în timp de criză nu este corect să furi locuri de muncă de la bărbați“, a mai spus Laura. 

Acum, Laura furnizează alimente către supermarketuri din Roma și se mândrește că face ceva util pentru oameni, scrie publicația www.uominietrasporti.it

Sursa foto: Facekook/laura mihaes

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel