Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Guvernul a DECIS soarta companiei aeriene Alitalia
WhatsApp
Guvernul de la Roma a acceptat să extindă până în data de 30 iunie 2019 termenul limită pentru achitarea împrumutului de stat acordat Alitalia, în valoare de 900 de milioane de euro, menit să menţină operatorul aerian pe linia de plutire, în timp ce se caută un posibil cumpărător, a anunţat un purtător de cuvânt, transmit Reuters şi DPA.

Decizia a fost luată la şedinţa de miercuri a Cabinetului, a precizat un purtător de cuvânt al ministrului Industriei, Luigi Di Maio, confirmând astfel informaţiile din presă.

"Sunt foarte încrezător că Alitalia poate fi relansată şi nu va mai avea nevoie de bani de la buget", a afirmat miercuri Di Maio după o întâlnire cu reprezentanţii sindicatului.

Alitalia, companie care a înregistrat profit doar de câteva ori în cei 70 de ani de existenţă, a fost plasată sub administrare specială în mai anul trecut, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Sumă imensă plătită de guvern pentru Alitalia 

 

În 2015, un studiu realizat de banca italiană Mediobanca a arătat că repetatele ajutoare de stat pentru Alitalia, în perioada 1974-2014, i-au costat pe plătitorii de taxe aproximativ 7,4 miliarde de euro.

Ferrovie dello Stato (FS), societatea de căi ferate deţinută de statul italian, negociază cu operatorii aerieni easyJet sau Delta implicarea în salvarea Alitalia, ar fi declarat Luigi Di Maio la întâlnirea cu reprezentanţii sindicatului, conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Procesul de vânzare al Alitalia, la care compania Etihad Airways din Abu Dhabi deţine o participaţie de 49%, a fost întârziat din cauza incertitudinilor provocate de alegerile generale.

Luna trecută, administratorii Alitalia au acceptat oferta de achiziţionare din partea Ferrovie dello Stato.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel