Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Gabriel a murit înecat, sub ochii prietenilor: „Era un copil cu suflet mare, un înger!“
WhatsApp
Silviu Gabriel H. se numește tânărul român care a murit înecat duminică, 31 mai, în apele râului Sesia din Piemonte, Italia. Avea doar 21 de ani și era originar din Bacău. Muncea de doar câteva luni în Italia.

Băiatul, care în România începuse o carieră sportivă, fiind portar la Clubul C.S. Faraoani, se mutase în ianuarie la Romagnano Sesia, într-un apartament alături de un alt tânăr român pe nume Robert. Lucra la o firmă locală producătoare de plăci de ipsos. 

După marea relaxare din Italia, cei doi băieți, însoțiți de alți amici, a plecat să se recreeze undeva în apropiere de râul Sesia, în zona Allea Monterosa. Au intrat chiar să înoate în râu, însă aceasta distracție a fost fatală pentru Silviu.

Cu puțin înainte de ora 19.00, Gabriel intrat în apă pentru o ultimă repriză de înot, însă după câteva clipe a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Prietenul lui, Robert și un alt tânăr din grupul să de amici au intrat în apă după el, încercând să-l ajungă la el. Gabriel a intrat la scurt timp în panică, s-a agitat prea tare și prietenii nu au reușit să-l salveze, scrie La Stampa.

„Nu te vom uita niciodată copil bun!“

 

La scurt timp după ora 19.33, pompierii voluntari din cazarma din apropiere din Romagnano Sesia a primit sesizarea. Intervenția scafandrilor pompierilor din Milano a fost suspendată, întrucât între timp trupul lui Silviu Gabriel a fost găsit undeva în amonte, lângă un pod feroviar. Cadavrul tânărului a fost recuperat și transportat la Novarese pentru autopsie. Carabinierii au demarat și ei o anchetă. 

Trupul neînsuflețit al tânărului urmează să ajungă în țară,  la Bacău, pentru înmormântare. „Vă mulțumesc la toți că sunteți alături de mine, să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până ajunge acasă! Era un copil cu suflet mare, un înger de copil!”, a transmis Liliana, mama li Gabriel, într-un mesaj pe o rețea de socializare.

„Dumnezeu sa te ierte nepotul meu bun si frumos, ai plecat dintre noi când aveai toată viața înainte, nu te vom uita niciodată copil bun. Drum lin către îngeri!“, îi deplânge moartea mătușa sa, Mihaela.

Citește și: Italia. Încă un bărbat înecat în râul Sesia, la o zi după ce a fost găsit un tânăr român mort

 

„De ce ai plecat atât de devreme Găbitu meu frumos ? De ce ne-ai părăsit ? De ce te-a luat dumnezeu atât de repede dintre noi ? Ai lăsat atâta durere in spatele tău, Dumnezeu sa te aibă în paza lui nu te vom uita niciodată suflet bun“, scrie o altă mătușă, Silvia.

Și autoritățile din Italia sunt impresionate de drama familiei tânărului. „Suntem aproape de familie”, a declarat primarul Alessandro Carini pentru presa din Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel