Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Familie de români, scandal monstru la spital: Asistentă internată cu coaste rupte, doi medici snopiți în bătaie: „Acești huligani nu au nimic de pierdut“
WhatsApp
Bătaie violentă noaptea trecută în camera de urgență a spitalului Vittoria din regiunea Ragusa. Două persoane, de naționalitate română, au însoțit o rudă la urgențe, solicitând tratament pentru o agravare bruscă a stării de sănătate a acesteia. Cei doi ar fi cerut tratament imediat și nu au acceptat timpul de așteptare, așa că au atacat personalul de la camera de urgență și au bătut două asistente și un lucrător medical, distrugând totul în sala de așteptare.

Trei persoane au fost rănite de românii furioși că nu au întâietate: o asistentă a fost internată în spital cu coaste fracturate. I s-a dat un prognostic de 25 de zile. Alți doi colegi, atacați tot de cele două rude ale femeii, își vor reveni în 15 zile. De asemenea, cei doi români au aruncat pe jos scaunele din sala de așteptare a urgențelor.

Calmul a fost restabilit de carabinierii din Vittoria, care au intervenit împreună cu poliția. Partenerul femeii, un român în vârstă de 43 de ani, a fost reclamat pentru amenințări și vătămare corporală gravă a unui funcționar public. Același lucru s-a întâmplat și cu fiul de 15 ani al femeii. El va fi judecat de Tribunalul pentru minori din Catania.

Familie de români, scandal monstru la spital, în Italia: Asistentă internată cu coaste rupte

 


"Un atac în camera de urgență este necivilizat oricum, dar dacă este comis de străini cu antecedente penale, infractori cunoscuți de poliție, este și mai rău. Din păcate, este și previzibil, ceea ce face ca evenimentul să fie și mai insuportabil. Oamenii care lucrează deja sub presiune, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, trebuie să se teamă și de cei pe care încearcă să-i salveze și de familiile lor", a declarat Angelo Aliquò, directorul general al Unității Regionale de Sănătate 7 din Ragusa.

Șeful departamentului de sănătate, imediat ce a aflat vestea, s-a dus imediat, seara târziu, la spitalul Guzzardi. "Episodul care a avut loc aseară la Urgențe la Vittoria este emblematic. Acești huligani oribili care au atacat și au bătut operatorii nu au nimic de pierdut, au drepturi ca oricare dintre noi, dar nu par să fie obligați să respecte regulile noastre de civilizație. Fură, sunt arestați și apoi eliberați, bat, sunt arestați și apoi eliberați din nou, uneori chiar înainte ca poliția și carabinierii să își termine actele. Sistemul nostru nu favorizează siguranța personalului medical, a forțelor de ordine sau a cetățenilor (noaptea trecută, camera de urgență Vittoria a fost blocată timp de peste o oră). Nu ar trebui să ajungem la astfel de situații pentru a înțelege că cetățenii trebuie să fie protejați și că securitatea în zonă trebuie să fie sporită. Să ne dăm seama că forțele de poliție sunt insuficiente ca număr, că un străin recidivist trebuie expulzat după gratii", a afirmat acesta, citat de La Sicilia.

Medici snopiți în bătaie de români: „ Acești huligani nu au nimic de pierdut“

 


Cu toate acestea, directorul general reiterează că primirea migranților nu poate fi pusă sub semnul întrebării. "Spun acest lucru din respect pentru noi înșine și pentru cei ca Carmelo, Giorgio, Salvo și ceilalți, care chiar în momentul în care scriu aceste rânduri se află pe cheiul din Pozzallo, alături de poliție, întâmpinând oameni care fug de război și de sărăcie și care au dreptul de a fi primiți. A primi oameni este nobil, dar a fi supus la violență de către infractori străini și a nu te putea apăra este de nesuportat".

"Episodul nefericit și incalificabil de la camera de urgență a spitalului Guzzardi din Vittoria plasează încă o dată problema securității în centrul dezbaterii politice și sindicale. Sunt necesare acțiuni urgente pentru a consolida supravegherea și a asigura siguranța personalului medical care lucrează pentru a asigura sănătatea tuturor“, a afirmat secretarul general al CISL Fp Ragusa Ragusa Siracusa, Daniele Passanisi.

El își exprimă solidaritatea sa și a sindicatului pe care îl reprezintă cu victimele acestui atac laș. „Cerem, așadar, continuă el, ca urgențele să fie supravegheate de poliție și nu de agenții private specializate în domeniu pentru a evita repetarea acestor episoade nu poate fi comentat, pentru a fi condamnat fără dacă și fără dar. Personalul din domeniul sănătății trebuie să fie protejat indiferent de situație. Pentru că vorbim despre cei care, așa cum am văzut în timpul urgenței sanitare cu care ne confruntăm, protejează sănătatea cetățenilor și care trebuie să se poată deplasa fără teama că cineva îi va ataca în timpul activității lor“, a conchis el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel