Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Escrocherie cu mașini de lux pusă la cale de o româncă. A făcut peste 2 milioane de euro
WhatsApp
Autoritățile din Treviso au făcut mai multe percheziții la sediile unui grup infracțional rgnizat, condus de un venețian de 56 de ani, rezident în provincia Treviso și de o femeie de naționalitate română de 43 de ani. Cei doi au pus la cale o  „schemă carusel“ și au prejudiciat statul italian cu peste 2 milioane de euro, bani care le-au intrat în buzunar.

Cercetările efectuate de Polstrada, în colaborare cu secția Antifraudă și Control a Agenției Vamale și Monopoluri din Treviso  au făcut posibilă descoperirea acestei rețele prin care venețianul de 56 de ani și românca de 43 de ani, prin două puncte de vânzare din provincia Treviso și o rețea densă de colaboratori - 12 persoane cercetate ar fi cumpărat aproximativ 60 de mașini în Germania - au reușit să păcălească statul italian și să evite plata TVA-ului, bani care le intra în schimb lor în buzunar, prejudiciind bugetul de stat.

Cei doi se ocupau de revânzarea mașinilor aduse din  Germanaia și care erau doar modele de lux ale unor branduri scumpe de autovehicule, precum Porsche, Maserati, Jaguar, Mercedes, BMW, Audi sau Alfa Romeo. Odată achiziționate mașinile, prin intermediul rețelei de colaboratori, și cu participarea unei agenții de închirieri auto din Treviso și Palermo, mașinile au fost înmatriculate în Italia cu facturi false și autocertificări false prezentate instanțelor civile din Treviso, Palermo, Catanzaro și Roma în numele  cumpărătorilor finali, fără a reieși că ei au intermediat cumva acest demers. 

2 milioane de euro profit, prin neplata TVA

 

Sistemul ar fi permis grupului să nu plătească TVA pentru tranzacții, reîncărcându-le ulterior, obținând astfel un profit neloial suplimentar pe facturile de vânzare care ajungeau la cumpărătorii finali. Datorită eliminării componentei suplimentare a impozitului, care de fapt nu a fost plătit, S-au produs și utilizat facturi false și declarații false (fals, uz de fals și fals în înscrisuri oficiale), ptrivit Treviso Oggi.  

Ancheta întreprinsă de poliția rutieră face parte din fenomenul mai larg și răspândit al așa-numitei „fraude în carusel”, adică mecanisme frauduloase al căror scop este să transforme legislația TVA pentru a introduce produsele pe piață la prețuri deosebit de competitive.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel