Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ITALIA: Dreptate pentru DUMITRU, românul STRIVIT de un TRACTOR. NEREGULI grave au lăsat doi copilași fără tată
WhatsApp
Un român de doar 31 de ani a lăsat doi copii mici fără tată și o soție fără ajutor, după ce a murit strivit de un tractor la muncă, în Italia. Nereguli grave au fost depistate, ceea ce au dus la moartea lui Dumitru B.

Dumitru Botan, un tânâr român, în vârstă de 31 de ani, a murit după ce s-a prăbușit cu tractorul într-o prăpastie în localitatea italiană Vetralla. Tragedia s-a petrecut în luna iunie a acestui an.

La aproape cinci luni de la momentul care a îndoliat o soție și a lăsat doi copii mici fără tată, primii vinovați au fost trași la răspundere. Iniţial s-a crezut că românul a murit în urma unui accident de muncă, însă ancheta a scos la iveală faptul că Dumitru şi-a pierdut viaţa din cauza neglijenţei angajatorilor italieni.

Tânărul român avea de strâns lemne dintr-o pădure și circula pe un drum bătătorit, în momentul în care s-a răsturnat cu tractorul într-o râpă de 60 de metri, mastodontul căzând peste el, strivindu-l. Trupul bărbatului a fost scos de sub utilaj de pompierii chemați de urgență la fața locului. Din păcate, medicii nu au mai putut să-l readucă la viață.

Citește și: Italia. Un tânăr muncitor ROMÂN a MURIT. A lăsat în urmă o soție și doi copii mici îndurerați

Anchetatorii au scos la iveală faptul că românul nu avea nicio pregătire pentru a utiliza un astfel de tractor. Mai mult, angajatorul şi administratorul companiei ar fi insistat ca românul să lucreze cu toate că nu erau condiții potrivite, întrucât tocmai plouase, iar suprafaţa de lucru era extrem de periculoasă.

Legiștii italieni au stabilit că tractorul respectiv era utilizat pentru lucrări agricole mai ușoare și nu pentru a lucra în condiţii grele şi teren accidentat.

Angajatorul, un italian de 45 de ani, şi administratorul companiei, un macedonean de 42 de ani, au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi de moartea românului. Alte două persoane sunt cercetate în stare de libertate în legătură cu acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel