Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia dă bani pentru alimente: Cine se încadrează și cum se pot obține
WhatsApp
Statul italian începe distribuirea de bonuri alimentare către categoriile de persoane afectate în special de oprirea economiei italiene din cauza pandemiei de coronavirus.
Escrocherie cu bonuri de masă în Italia: 20 de milioane de euro au fost confiscați

În contextul pandemiei de Covid-19 și a dificultăților cu care se confruntă multe persoane, autoritățile italiene acordă sprijin pentru persoanele care nu își pot procura alimente sau bunuri de primă necesitate, prin tichete valorice pentru cumpărarea de alimente (Buoni spesa per emergenza coronavirus).

Guvernul italian a deblocat fonduri de circa 400 de milioane de euro „destinate comunelor, care vor trebui să le aloce persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare”, a explicat sâmbătă prremierul italian, Giuseppe Conte, într-o conferinţă de presă la sediul guvernului din Roma.

Ambasada României în Italia vine în sprijinul românilor care ar putea beneficia de aceste bonuri pentru procurarea de alimente sau bunuri de strictă necesitate. Tichetele valorice sunt acordate de primării și permit achiziția de bunuri alimentare de la magazinele indicate pe site-ul fiecărei primării.

Cine are dreptul să primească tichete valorice?

 

Serviciile sociale din fiecare primărie stabilesc categoria de beneficiari și cuantumul ajutorului. Au prioritate persoanele / familiile nevoiașe, care nu primesc nici un fel de ajutor financiar public (de ex.: Reddito di Cittadinanza, etc.).

Pentru informații sau pentru depunerea cererii în vederea obținerii bonurilor, sunteți îndrumați să „consultați site-ul primăriei locale sau adresați-vă serviciului social din cadrul primăriei“, potrivit Ambasadei României în Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel