Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Cătălin, românul dat afară din casă și tâlhărit în plină epidemie, salvat de pe stradă de un conațional
WhatsApp
Cătălin a lansat un apel de ajutor, prin intermediul Știri Diaspora, după ce a rămas pe străzi, în Italia, chiar în plină pandemie de coronavirus. Românul avea nevoie de un loc de cazare sau ajutor pentru medicamente şi mâncare, după ce a fost dat afară din casă și a fost nevoit să stea pe străzi, unde a fost bătut și tâlhărit. 

Cătălin a găsit ajutor din partea unui român aflat și el la Ferrara. Romulus, cel care a sărit să îl ajute, este unul dintre cei care nu au uitat ce înseamnă #RoOmenia și este unul dintre sutele de români care fac parte din grupul Voluntari în Europa.

„Va mulțumesc frumos pentru ajutor,  sunt la o familie la Ferrara, unde voi putea sta maxim doua săptămâni, dar mi s a promis ca voi fi ajutat în continuare“, ne-a scris Cătălin. 

Cătălin a povestit în exclusivitate pentru Știri Diaspora, că exact înainte ca Italia să devină Zonă Roșie, a fost dat afară din locuința unde stătea cu chirie. Pentru că nu mai lucrase din cauza restricțiilor și mai avea doar câțiva Euro, bărbatul a dormit undeva într-un parc, deși temperaturile de afară sunt încă foarte scăzute. Mai mult, câțiva bărbați l-au bătut și i-au furat și bruma de bănuți pe care o mai avea. A primit ajutor din partea oamenilor care l-au văzut făcând curat în parc și așa și-a putut cumpăra câte ceva de mâncare. „Nopţile sunt reci, şobolani peste tot, pe străzi nu-i chip de ieşit, e doar poliţia şi armata. Nu se mai glumeşte!“, ne-a povestit Cătălin.

Povestea lui o puteți citi --> AICI: EXCLUSIV Italia. Apelul disperat al unui tânăr român, dat afară şi tâlhărit în plină epidemie: "Am nevoie de ajutor. O spun cu lacrimi în ochi!"

 După aproape două săptămâni pe străzi, în plină pandemie de coronavirus, Cătălin a găsit ajutor de la un alt român aflat la Ferara. Acesta la luat chiar noapte trecută din parcul unde stătea și l-a dus la el acasă. Romulus este unul dintre acei Voluntari în Europa care nu au uitat ce înseamnă RoOmenia în aceste zile extrem de grele. Despre asta a scris Mădălina, coordonator în zona Italia a grupului.

Salvat de Voluntarii în Europa

 

„(...) În această seară a apărut o cerere de acces pe grup cu o mică notă în care persoană respectivă cerea ajutor și fiind în Italia Ferrara cazul atunci am preluat imediat în privat deoarece nu făcuse postare această persoană... (...) și eu mi-m adus aminte că pe un cotidian românesc în Italia am citit ceva foarte repezit, de un român care a rămas fără acoperiș dormea în parc a fost bătut și tâlhărit. Și văzând că tocmai el a cerut ajutorul și era încă în momentul respectiv în parc cu temperaturile destul de scăzute în această noapte am simțit în inima mea că trebuie să fac tot posibilul să îl ajut.

 Imediat am cerut numărul lui am apelat la voluntari în chatul nostru privat de cei din Italia cineva a oferit ajutorul începând de vineri, și atunci am apelat la alte 2 persoane care m-au ajutat în aceste zile la rezolvarea cazurilor. Unul dintre ei a sunat la poliție și la carabinieri în Ferrara unde era acest băiat și răspunsul a fost: Nu putem face nimic nu avem locuri de dormit sau alte soluții.

(...) Am decis să fac o postare pe grupul nostru și să cer ajutorul oamenilor din Ferarra cei din grup care pot fi voluntari să mă ajute ..la apelul meu au răspuns 3 persoane și prima a venit direct de la Dumnezeu Romulus F.V.. Mi-a scris și a spus că ajută cu ce poate i.am explicat situația să meargă mâine să îi ducă ceva de mâncare ...i-am dat numărul lui Cătălin și după câteva minute mi-a scris " îl iau la mine în noaptea asta și va rămâne aici pentru o săptămâna sau două.

Și atunci am început să plâng și să plâng cum nu mi s-a mai întâmplat până acum. Cineva să te aducă în propria locuința la ora 00.30 fără să te cunoască, unde ai soția și 2 copii, să îți dea mâncare și un duș cald și un loc de dormit pentru următoarele zile ... Acesta este Voluntar și OM BINECUVÂNTAT DE LA DUMNEZEU.

Despre Cătălin pot să vă spun că are nevoie de îngrijiri medicale în urmă agresiunilor șubițe și acum doarme sub un acoperiș Dar Totul Va fi bine..
Aceștia sunt Români din Diaspora: Români care au bunăvoința de a a ajuta.
Mulțumim! Vă Iubesc Voluntari", a scris Mădălina pe grupul Voluntari în Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel