Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bucătarul român care a împușcat un italian pentru 15.000 de euro, condamnat definitiv la închisoare
WhatsApp
Lucian Marius H., un român stabilit în Italia a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea lui Alessandro Coltro, un italian de 48 de ani. Curtea de Apel din Trieste a confirmat condamnarea sa.

Bărbatul, de 48 de ani, de origine română și rezident în Budoia, a mărturisit uciderea lui Alessandro Coltro care a avut loc la Fontanafredda, la termenul de la începutul acestui an. Acum, Curtea de Apel din Trieste a confirmat condamnarea sa la 3 decenii de închisoare.

Crima pentru care bucătarul român și sculptor amator este condamnat s-a petrecut în septembrie 2018, atunci când Marius (49 de ani) s-a întâlnit cu italianul în apropiere de un centru comercial din Fontanafredda (provincia Pordenone). Cei cei doi planificaseră un schimb valutar, însă românului plănuia să-i ia toți banii italianului. Marius urma să-i schimbe lui Coltro 15.000 de euro din bancnote mici în bancnote de valoare mai mare.

Nu a trecut mult timp până când italianul și-a dat seama că românul nu are banii promiși, așa că între cei doi s-a iscat un scandal. Marius a încercat să-i fure banii lui Coltro însă, în momentul în care nu a reușit, l-a împuşcat de trei ori și i-a abandat cadavrul într-un tufiș,a poi ancercat să scape de pistol. 

Prins când voia sa fugă în Anglia

 

Ulterior, românul a făcut tot posibilul pentru a scăpa de crimă. Deși cei doi schimbaseră mai multe SMS-uri prin care stabileu o întâlnire, românul a răspuns la mesaje după crimă, făcând sa pară că a uitat elefonul acasă și, de fapt, nu s-au văzut. Mai mult, i-a implict în anchetă și pe patronul său și soția acestuia, afirmând inițial că au fost împreună și au mâncat burgeri.

După moartea lui Alexandru, Haprian era  gata să-și reconstruiască o viață în Londra. La câteva zile după crimă se îmbarcase pe aeroportul din Veneția și și-a dat demisia din postul său de la restaurantul Palo Alto din Porcia. După mai multe audieri,  Marius a recunoscut instanță că avea intenţia să-i fure banii italianului, dar nu să-l și ucidă, potrivit Messagero Veneto.

Românul a fost condamnat la 30 de închisoare, deși procurorii au cerut închisoare pe viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel