Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Badantă, situație de neimaginat. Mesaj dureros: "Nu o să uit niciodată acest cuvânt"
WhatsApp
Maria Pintea care lucrează ca îngrijitoare de persoane în Italia, a acordat la Roma un interviu pentru stiridiaspora.ro. Ea a relatat despre "șmecheriile" pe care le fac italienii cu contractele și ne-a spus despre un cuvânt pe care nu-l va uita niciodată, adresat de membrii unei familii de care a avut grijă ani de zile. 

Maria Pintea ne-a vorbit despre situația grea prin care a trecut în momentul în care a ajuns în Italia. Spune că nu va uita niciodată ce i-au strigat membrii unei familii de italieni în momentul în care a decis să plece la o altă familie, care urma să îi facă un contract corect de muncă, la care este și în prezent.

"Am trăit pe pielea mea situații de neimaginat. Am îngrijit la un moment dat o bătrână. A fost primul loc de muncă. Batrâna nu dormea toată noaptea pentru că avea Alzheimer. Striga tot timpul. Fiica ei locuia cu familia acolo. Erai obligată să faci multe și pentru ei: să faci curățenie, să calci. Nu erai plătită cu nimic în plus, nici o cafea nu primeai. Ceilalți fii ai bătrânei care mai veneau câteodată în vizită îmi spuneau că pe tine nu te interesează restul casei, tu trebuie sa ai grijă de mama. Când doarme mama, dormi și tu. Nu era deloc așa. Când i-am anunțat că plec mi-au strigat: "Vigliacca!" Este ultimul cuvânt pe care mi l-au spus și nu o să-l uit. Mi-au spus practic că sunt lașă. Mi-a rămas imprimat în minte," a povestit Maria Pintea.

Mă voi întoarce în România 

Ea spune că acum lucrează într-o familie de medici care au ca afacere un ambulatoriu. Situația este acum diferită: contractul este corect, primește chiar o lună de concediu peste ce este în contract pentru că acești oameni o apreciază foarte mult. Spune că s-ar întoarce oricând în România, fiind legată de țara în care s-a născut.

"Mi-aș dori foarte mult în România. Nu știu dacă acum sau mai târziu, dar sunt foarte legată de satul meu, de părinți. Sunt originară din Buzău, dintr-un sat de munte. Sunt foarte emoționată când participi la acțiuni care îmi aduc aminte de România," a spus Maria Pintea pentru stiridiaspora.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel