Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Aplicaţia prin care muncitorii sezonieri români îşi pot găsi de muncă a fost lansată
WhatsApp
„Vorbește” în cinci limbi (italiană, engleză, franceză, română și punjabi), este gratuită și funcționează pe dispozitivele Android (Google Play) sau iOS (App Store)
aplicatie_munca_italia

Ministerul Muncii din Italia, împreună cu ANPAL (Agenția Națională pentru Politici active de muncă) au dezvoltat o aplicaţie „restaincampo”, venind în ajutorul celor care oferă şi cel care îşi caută un loc de muncă.

Aplicaţia Restoincampo se poate descărca gratuit pentru dispozitivele Android (Google Play) sau iOS (App Store) şi este disponibilă în 5 limbi (italiană, engleză, franceză, română și punjabi).

Potrivit quotidiano.net, aplicația se adresează fermierilor care caută forță de muncă. Aceştia vor putea posta diferite oferte de muncă şi vizualiza profilurile muncitorilor înscrişi pe aplicaţie.

Restoincampo este, de asemenea, o oportunitate pentru tinerii care caută un loc de muncă sezonier și pentru beneficiarii de subvenții. Versiunea 2.0 a Restoincampo este complet integrată cu sistemul Dol (oferta și cererea de locuri de muncă), accesibilă şi agenţiilor care se ocupă de intermedieri pe piaţa de muncă, dacă acestea sunt  înregistrate în Registrul ANPAL.

Potrivit directorului general al Agenției, Paola Nicastro, „aplicația Restoincampo este o oportunitate excelentă de a sprijini companiile și lucrătorii independenți din sector, care au fost loviţi de criza provocată de pandemia Covid19. Aplicația a fost proiectată într-un mod agil, intuitiv și simplificat, pentru a răspunde eficient nevoilor muncitorilor și fermelor, fiind, de asemenea, un instrument de sprijin pentru lucrătorii imigranți care muncesc în agricultură. Mai mult, aplicaţia le oferă  independenţă sezonierilor în găsirea unui loc de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel