Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 28 de români amendați că au mers la slujba de Înviere. Poliția NU a oprit însă slujba
WhatsApp
Doi preoți și 28 de credincioși români, care au participat la slujba de Înviere, au fost amendați la ieșirea din biserică. Poliția a intrat în biserică după o reclamație a vecinilor care auzeau cântări pe mai multe voci venind dinsspre lăcașul de cult.

În dimineața Paștelui, la Trieste, 30 deoameni au intrat în vizoul legii, după ce s-au adunat într-o biserică la șlujba de Înviere. Deși toți cei din biserică prtau mănuși și măști, au fst amendați pentru că nu au respectat decretul care interzice adunările de oice fel.

Evenimentele s-au petrecut la biserica ortodoxă din via dell'Istria din Trieste. Personalul Poliției de Stat în uniformă și Digos au intervenit la fața locului, menționând că lăcașul de cult era închis, dar imnuri religioase cântate de mai multe voci veneau din interior, informează ilfriuli.it.

După câteva insistențe, preotul a deschis ușa principală și a explicat că în interior erau mai mulți credincioși care sărbătoreau Paștele Ortodox. În biserică erau 28 de cetățeni români, toți cu măști și mănuși, unii dintre ei cu lumânări aprinse în mâini, care cântau  Hristos a Înviat“  în limba maternă.

Preoții, aspru criticați


Slujba religioasă NU a fost însă întreruptă, dar, după terminarea evenimentului, la ieșirea din biserică, toți participanții, care au declarat că s-au dus la Biserică pentru a binecuvânta ouăle de Paște și a urma sărbătorile liturgice, au fost sancționați pentru nerespectarea interdicției de a se aduna în locuri publice sau deschise pentru public.

Cei doi slujitori ai cultului au fost aspru criticați și sancționați pentru că nu respectă legea privind suspendarea evenimentelor religioase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel