Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 230 de badante, exploatate: Zeci de plângeri după ce a făcut pe spatele femeilor milioane de euro
WhatsApp
230 de badante de naționalitate străină au fost exploatate în Italia.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit umbria24.it, o italiancă, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Spoleto, care deține o firmă de prestări servicii în sectorul domestic, a ascuns Fiscului în toți acești ani suma de 2,5 milioane de euro câștigată de pe urma acestor femei, pentru care trebuia să plătească statului italian 700.000 de euro, sumă care corespunde numai TVA-ului datorat.

Garda de Finanțe din Perugia a anunțat faptul că zeci de îngrijitoare au denunțat-o pe italiancă când au descoperit faptul că nu le-au fost plătite contribuțiile la sistemul de providență socială, cu toate că ele știau că familiile pentru care lucrau plăteau cooperativei sume mai mari salariilor pe care le primeau ele. Italianca, însă, băga banii în buzunarul ei, iar îngrijitoarele se trezeau că n-aveau dreptul la șomaj, nu beneficiau de asigurare medicală sau de contribuțiile pentru pensie.

 

Contract de muncă înregistrat numai pentru câteva luni

 

Totodată, îngrijitoarele, majoritatea românce, au descoperit că au avut un contract de muncă înregistrat numai pentru câteva luni, deși ele au lucrat perioade mult mai lungi. De asemenea, badantelor li se rețineau la finalul lunii diferite sume de bani pentru diverse motive. 

Garda de Finanțe a deschis o anchetă și a descoperit un registru, în care italianca ținea evidența tuturor plăților efectuate de familiile care solicitau serviciile îngrijitoarelor exploatate, și au reușit să calculeze prejudiciul adus statului italian și badantelor.

Amenda pe care italianca riscă să o primească este de aproximativ 500.000 de euro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel