Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, escrocherie de proporții alături de iubită. Cum au reușit să se îmbogățească dându-se controlori ai serviciului public
WhatsApp
Un român, în vârstă de 26 de ani, și o italiancă, în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în Cetona, provincia Siena, Toscana, Italia, au fost arestați, ieri, de carabinieri.
Italia. Angajat lovit cu pumnul, după ce a încercat să apere o femeie de un atac: „Încă o dată poliția nu a reușit să ia nicio măsură”

Potrivit primelor informații oferite de autorități, cei doi au păcălit victimele convingându-le să-și pună bunurile, bijuteriile și banii în frigider, pentru a le feri de un posibil incendiu. De data aceasta, însă, ținta, o femeie în vârstă de 90 de ani, nu a fost complet convinsă și a chemat poliția. S-a întâmplat în Chiusi, unde polițiștii au intervenit urmărind pe cei doi inculpați.

Românul și italianca se prezentaseră la domiciliul victimei ca și controlori ai serviciului public de apă, cu maniere amabile și cu un ton convingător, pentru a opera un control și a simula în interior, cu o cutie, o scurgere de gaz pentru a evacua apartamentul. Cei doi i-au spus victimei să își pună toate bunurile și bani în frigider ca măsură (falsă) de prevenire a incendiilor.

Pensionara, în ciuda alarmei ridicate de cei doi infractori, nu era complet convinsă de regularitatea a ceea ce se întâmpla. Totuși, a deschis geamurile pentru a scoate duhoarea de gaz, însă și-a dat seama că cei doi i-au deschis frigiderul, fugind cu bunurile sale după ce le-a pus într-o geantă de piele.

 

Nicio urmă a bunurilor furate

 

După ce au sunat la numărul de urgență, polițiștii s-au repezit la fața locului și, după ce au obținut de la femeie o descriere exactă a celor doi hoți, i-au urmărit după câteva minute, pe jos, lângă stația Chiusi-Scalo. După ce i-au percheziționat, au găsit asupra lor cutia de gaz și geanta de piele folosită în timpul furtului, care au fost confiscate. Cu toate acestea, nu există nicio urmă a bunurilor furate, circumstanță care îi determină în mod rezonabil pe anchetatori să creadă că cei doi au avut complici în exterior.

Convocată la Comisariat pentru o recunoaștere fotografică, doamna în vârstă a recunoscut apoi pe cei doi subiecți arestați, care au fost, prin urmare, denunțați pentru furt agravat prin faptul că se prefăceau responsabili de serviciul public.

Împotriva lor, chestorul Siena a emis măsura preventivă a interdicției de întoarcere în municipiul Chiusi timp de 3 ani. Sunt în curs alte investigații pentru depistarea oricăror complici și, de asemenea, pentru a verifica dacă același cuplu a fost autorul unor furturi similare comise în provincie în ultimele luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel