Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Familia lui Marian, românul MORT într-un tragic accident de muncă a primit cetăţenie italiană: "Şi-a dat viaţa pentru muncă, familie, copii și patrie"
WhatsApp
Municipalitatea Cadoneghe acordat cetățenia italiană văduvei și copiilor lui Marian Bratu, un muncitor român în vârstă de 44 de ani, care a murit în urma teribilului accident de muncă de la Acciaierie Venete, din Padova, scrie Il Gazzettino.
sursa foto: ilgazzettino.it

"Soţul tău şi-a dat viaţa pentru muncă, familie, copii şi patrie, cele mai importante valori pe care le avem", i-a spus primarul Marco Schiesaro Valericăi Bratu.

"Sunt onorat să vă atribui cetăţenia italiană, ca cetăţeni exemplare ai comunităţii noastre. Felicitări pentru marea contribuție pe care ne-o oferiți în fiecare zi", a continuat primarul. 

Valerica Bratu, în vârstă de 42 de ani, a jurat apoi loialitate faţă de Republica Italiană.

"Mulțumesc! Este o onoare", a spus văduva lui Marian Bratu după ceremonie.

Românul a avut parte de un sfârşit tragic după ce, pe 13 mai 2018 a avut loc un accident de muncă la oţelăria unde lucra. Suportul unui cazan cu oţel topit a cedat, iar conţinutul fierbinte s-a vărsat peste patru muncitori, printre care şi Marian Bratu, dar şi un cetăţean moldovean, Sergiu Todiţă, în vârstă de 39 de ani.

Au urmat trei săptămâni de chinuri groaznice pentru Sergiu Todiţă până şi-a dat ultima suflare, însă Marian Bratu a trăit timp de câteva luni cu durerile teribile după ce i-a ars 90% din suprafaţa corpului. A murit pe 27 decembrie 2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel