Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, acuzată de omor. Lenuța a încercat să stingă flăcările care o cuprinseseră pe pensionară, însă gestul ei a fost fatal
WhatsApp
Gabriela Lenuța L., o badantă româncă de 45 de ani, este judecată pentru omor, în Italia, după ce ar fi provocat moartea pensionarei de care avea grijă, în vârstă de 92 de ani.
Italia. Badantă ROMÂNCĂ, acuzată de OMOR. Lenuța a încercat să STINGĂ FLĂCĂRILE care o cuprinseseră pe pensionară, însă gestul ei a fost FATAL

Gabriela Lenuța L., apărată de avocata Simona Volpi, a apărut în fața judecătorilor, vineri, pentru a răspunde faptelor de care este acuzată. 

Conform procurorilor, tragedia a avut loc în Volterra, Provincia Pisa, Toscana din centrul Italiei, pe data de 15 martie 2018. O polițistă a găsit cadavrul pensionarei, în jurul orei 04:30 dimineața. Se pare că victima era învelită cu o pătură electrică care a luat foc. Când românca a văzut că pensionara ia foc, ar fi aruncat apă să stingă flăcările, însă fapta ei ar fi provocat un scurtcircuit cu un final fatal: moartea celei de care trebuia să aibă grijă.

 

Țipetele pensionarei o treziseră pe badanta româncă

 

Împotriva îngrijitorului, plângerile sunt cele ale comportamentului neglijent în îngrijirea persoanelor în vârstă cu utilizarea apei pentru stingerea micului foc care o învăluise pe pensionară considerată cauza probabilă a scurtcircuitului electric la originea incendiului letal. 

Românca este acuzată de neglijență ceea ce a dus la accidentul fatal. 

„S-a întâmplat o tragedie, îngrijitoarea a uitat de ștecherul păturii electrice atașate”, a spus polițista care a găsit cadavrul.

Țipetele pensionarei o treziseră pe badanta româncă, dar intervenția ei nu numai că nu a reușit să salveze femeia, ci, potrivit acuzației, a creat condițiile pentru a agrava o situație care în câteva minute s-a dovedit ireversibilă cu moartea.

Membrii familiei victimei nu au intentat o acțiune civilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel