Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda de Nord. Românul Las Vegas Bălan condamnat pentru viol: „Nu credeam că o femeie poate fi atât de beată și să mă refuze“
WhatsApp
Las Vegas Bălan, un român de 25 de ani, va sta 5 ani după gratii după ce a recunoscut că a abuzat sexual de o femeie. El a încercat să se apere spunând că nu a văzut niciodată o femeie atât de beată și că ea părea că a consimțit să întrețină relații sexuale.

Un român de 25 de ani a primit 5 ani de închisoare pentru viol, după ce a recunoscut că a agresat sexual o femeie într-un gang. Bărbatul, Las Vegas Bălan pe numele său (din buletin) a declarat senin în fața instanței că nu a mai văzut vredată o femeie care să fie atât de beată încât să nu poate întreține cu ea relații sexuale consimțite.

Potrivit anchetatorilor, femeia era extrem de beată și se plimba desculță pe stradă, când l-a întâlnit pe Las Vegas Balan, de 25 de ani. Bărbatul, văzând că femeia este într-o stare de ebrietate avansată, i-a făcut avansuri, dar femeia nu era capabilă să răspundă în vreun fel. Atunci a împins-o forțat într-un gang pe străzile orașului Cork, o aruncă pe femeie la sol și o violează. Femeia luptă cât poate, însă la un moment dat cedează, iar Bălan o duce în spatele unei dubițe, după cum s-a putut vedea pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, potrivit thejournal.ie.

Un localnic a auzit victima urlând și a văzut-o într-un final, parțial dezbrăcată, anunțând de îndată forțele de ordine. Polițiștii sosiți la fața locului au găsit-o incoerentă și dezorientată. Femeia le-a povestit că nu își mai amintește nimic despre cine a atacat-o și că nu a consimțit niciodată la vreo interacțiune cu bărbatul care a abuzat-o. Anchetatorii au stabilit că femeia luase niște pastile pentru care avea prescripție medicală, dar combinate cu alcool în urma unei întâlniri cu pritenii, au dat reacții adverse, astfel că femeia a devenit complet incoerentă.

În cultura lui, femeile nu consumă alcool

 

După ce au vizionat imaginile de pe camera de supraveghere, polițiștii au dat de urma bărbatului, care dormea pe o bancă la câteva străzi distanță de locul faptei. Intergat, el a afirmat că și el era foarte beat, dar a susținut că activitatea sexuală cu femeia a fost una consensuală. Mai mult, bărbatul a spus că nu poate concepe cum „o persoană poate fi atât de beată încât să fie incapabilă să dea consimțământul“.

Avocatul său, Paul Christopher BL, a încercat să explice Curții că „în cultura sa nu este obișnuit cu această obișnuință a femeilor care consumă alcool”, a spus avocatul, adăugând că „el nu a acceptat că era atât de beată, încât nu știa ce face”.

Balan a pledat vinovat la Curtea Penală Centrală din Cork, la 14 noiembrie, iar judecătorul a dictat o sentință de 5 ani cu închisoare, începând cu luna mai 208, atunci când a fost ținut în arest după ce a fost prins de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel