Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda de Nord. Dreptate pentru pescarul român omorât în bătaie de un tânăr
WhatsApp
Un tânăr de 22 de ani din Irlanda de Nord a fost condamnat, ieri, la 11 ani de închisoare, după ce l-a omorât pe Ştefan Zait, un pescar român. Decizia a fost pronunţată în cazul lui Jason Carr la aproape doi ani de la comiterea crimei.

Jason Carr a comis crima în satul pescăresc Ardglass din Irlanda de Nord, în mai 2018. Tânărul de 22 de ani a recunoscut că l-a ucis pe Ştefan Zait. Cu două zile înainte de a-i curma viaţa, bărbatul l-a agresat pe român, i-a furat o sticlă de vodcă şi a distrus uşa casei unui vecin.

Pescarul român de 45 de ani a murit pe 24 mai, la două zile după ce a ajuns la spital cu răni grave în zona capului şi cu fractură de mandibulă.

 

Ştefan Zait locuia de mai mulţi ani în Irlanda de Nord

 

Jason Carr a fost condamnat, joi, la 11 ani de închisoare de către magistraţii Tribunalului Regal Downpatrick.

Ştefan Zait locuia de mai mulţi ani în Irlanda de Nord, după ce trăise în Turcia şi Spania.

Citește și Irlanda de Nord: Detalii noi în cazul pescarului român omorât în bătaie. Tatăl criminalului a recunoscut tot

„Ştefan era un bărbat muncitor. Se ducea peste ducea să muncească, nu conta cât de grele erau condiţiile şi nu era genul de om care să intre în conflicte. Nu merita să moară”, a spus mama lui Ştefan Zait în declaraţia făcută la Poliţie.

„În primul rând, aș dori să spun că gândurile mele sunt la familia lui Ștefan în acest moment. Ștefan era un pescar muncitor care venise în Irlanda de Nord pentru a-și găsi un loc de muncă. Era un fiu și un frate, care își lua în serios responsabilitățile familiei, trimitea bani acasă în fiecare lună pentru a ajuta la sprijinirea mamei sale și a tatălui vitreg", a spus Det Ch Insp Eamonn Corrigan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel