Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundaţii în Belgia: Un judecător de instrucţie, sesizat pentru „omucideri involuntare”
WhatsApp
Un judecător de instrucţie a fost sesizat pentru o anchetă privind "omucideri involuntare" în urma inundaţiilor de la jumătatea lunii iulie din Belgia, care s-au soldat cu 38 de morţi potrivit ultimului bilanţ oficial, a anunţat miercuri parchetul din Liege, relatează AFP.
Inundaţii în Belgia Un judecător de instrucţie, sesizat pentru „omucideri involuntare”

Provincia Liege, aflată în Valonia, regiunea francofonă din sudul Belgiei, a fost cea mai afectată de inundaţiile care au provocat pagube enorme.

Poliţia federală a precizat miercuri pentru AFP că ultimul bilanţ provizoriu s-ar ridica la 38 de morţi, contrazicând bilanţul de 41 de morţi furnizat marţi de şeful guvernului din Valonia, Elio Di Rupo.

Judecătorul de instrucţie este însărcinat să identifice eventuale responsabilităţi pentru "omucideri involuntare prin lipsa de prevedere sau de precauţie", a indicat parchetul din Liege într-un comunicat.

 

Sinistraţii s-au plâns că nu au dispus de toate informaţiile



Această decizie „rezultă din dorinţa de a garanta liniştea, obiectivitatea şi independenţa cu care căutarea adevărului poate avea loc, cu respectarea memoriei victimelor şi a apropiaţilor lor”, a adăugat el.

Un început de polemică a urmat după catastrofa din 14-15 iulie, în special în privinţa deficienţelor prezumate ale sistemului de alertă.

Sinistraţii s-au plâns că nu au dispus de toate informaţiile, în special în privinţa unui baraj saturat situat la Eupen, ale cărui vane au fost deschise, fără ca toţi riveranii să fie evacuaţi preventiv.

Inundaţiile au afectat şi vestul Germaniei, unde s-au soldat cu 182 de morţi, potrivit unui ultim bilanţ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel