Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Internaționalul român Adrian Mutu, crucificat de presa franceză: „Marele eșec al Ligue 1 din ultimul deceniu“
WhatsApp
Presa din Franța a realizat un clasament al celor mai mari eșecuri din campionatul francez, Ligue 1, ale acestui deceniu, iar Adrian Mutu s-a aflat pe listă.

„La sfârșitul lunii august a anului 2012, AC Ajaccio a considerat că va face o mutare superbă în timpul perioadei de transferuri, anunțând sosirea lui Adrian Mutu în Ligue 1. Adus liber de contract, internaționalul român trebuia să ajute clubul corsican să se mențină în elită. În ciuda celor 33 de ani și unor probleme cu cocaina și cu produse de dopaj, suporterii au crezut în altă renaștere a păsării phoenix. După provocarea lansată lui Zlatan Ibrahimovic, celălalt veteran nou venit în Ligue 1, Adrian Mutu a început foarte bine, cu 11 goluri în primul său sezon. Dar în cele şase luni dinaintea plecării lui, românul şi-a reluat proastele obiceiuri.

Obosit de ieşirile nocturne şi de escapadele din afara terenului, el a ratat mai multe meciuri şi a deteriorat vestiarul. Salariul său anual estimat la 900.000 de euro a cântărit greu în finanţele corsicanilor, iar relaţiile tumultuoase cu antrenorii Alex Dupont şi Fabrizio Ravanelli nu au mai jucat în favoarea lui. În ianuarie 2014, Adrian Mutu a părăsit Ligue 1 şi Corsica. Nu fără o ultimăîn momentul în care a revenit în România:. Suporterii lui Ajaccio vor aprecia”, au scris cei de la RMC Sport.

Pentru AC Ajaccio, Adrian Mutu a apărut în 37 de partide și a marcat 11 goluri.

Lista eșecurilor deceniului din Ligue 1 este completată de nume precum Yoann Gourcuff, Diego Lugano, Abou Diaby, Grzegorz Krychowiak, Wesley Sneijder, Ben Arfa, Kolbein Sigthorsson, Stevan Jovetic, Konstantinos Mitroglou sau Jese, titrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel