Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Instanța a INTERZIS sloganul "M˙˙e PSD"
WhatsApp
Judecătoria Sectorului 1 a decis că sloganul "M˙˙e PSD" trebuie sancționat. 

Amendată de Jandarmerie pentru că „a strigat în repetate rânduri cu voce tare "M**e, PSD!”, la parada de 1 Decembrie din 2018, o bucureșteancă a contestat amenda la Judecătoria Sectorului 1, relatează Adevărul. 

Bucureșteanca purta și o geacă pe care era imprimat același mesaj.

Judecătoria Sectorului 1 a decis să menţină amenda aplicată protestatarei pe motiv că manifestarea acesteia „nu a fost una paşnică, ci a fost de natură a tulbura ordinea publică

„De asemenea, petenta a recunoscut prin cererea de chemare în judecată faptul că purta o geacă ce avea inscripţionat acelaşi mesaj. Fără a afecta libertatea de exprimare a petentului, instanţa apreciază că aceasta trebuie să se manifeste într-un cadru legal, fără a atrage tulburări ale adunărilor publice şi deranjul public. Respectând părerea petentului despre guvernare şi apreciind că acesta are dreptul de a şi-o exprima liber, instanţa observă că totuşi, acesta a depăşit limitele în care petentul putea în mod rezonabil să îşi manifeste opinia, fapta sa de a striga în mod repetat o expresie cu caracter injurios depăşind cu mult dreptul de a protesta paşnic”, se arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1, care a fost atacată cu apel, la Tribunalul Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel