Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inima unui român a salvat viața unui italian. Procedura de transplant a bătut toate recordurile
Un tânăr român a reușit să salveze viața unui italian. Este vorba despre un transplant de inimă unic. Românul, în vârstă de 29 de ani, a decedat din cauza unei hemoragii cerebrale, dar inima sa a salvat de la moarte un italian grav bolnav.
Un român a salvat de la moarte un italian

Medicii din Italia sunt uimiți de modul rapid în care a fost salvat un pacient căruia nu îi mai dădeau nicio șansă. Bărbatul suferea de miocardiopatie severă, iar transplantul de inimă era singura șansă la viață.

Astfel, medicii de la Centrul de Transplant Cardia Molinette din Torino au luat legătura cu medicii români și au pregătit transplantul.

Inima tânărului român „a călătorit” doar două ore, însă, intervenția a durat opt ore și s-a făcut cu succes. Pacientul italian, în vârstă de 41 de ani, este stabil din punct de vedere medical, relatează La Stampa.

 

Un român a salvat viața unui italian. I-a oferit inima pentru o nouă viață

 

Medicii  italieni spun că este primul caz de transplant care a durat atât de puțin. Operația a fost complicată, însă, s-au arătat mulțumiți de comunicarea cu medicii români. 

Procedura de transplant a fost condusă de medicul Erika Simonato. Din echipă au făcut parte anestezişti renumiți, precum  dr. Carlo Burzio și Matteo Giunta, relatează sursa citată.

Românul care a fost de acord să i se prevaleze organe în cazul unui deces este din Transilvania și era internat în spital din luna august.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?