Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înfrângere dureroasă pentru Orban. Opoziţia a câştigat alegerile
WhatsApp
Înfrângere dureroasă pentru Viktor Orban. Candidatul opoziţiei, Gergely Karacsony, a devenit primar al Budapestei, după ce l-a învins pe reprezentantul partidului de guvernământ Fidesz.

Premierul ungar Viktor Orban a suferit, în alegerile locale de duminică, cea mai mare înfrângere politică din ultimul deceniu. Candidatul opoziţiei, Gergely Karacsony, a devenit primar al Budapestei prin înfrângerea reprezentantului partidului de guvernământ Fidesz, primarul actual Istvan Tarlos, relatează politico.eu.

Karacsony  a triumfat în faţa lui Tarlos, un aliat al premierului Orban, cu 50% din voturi la 44% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare. Tarlos i-a telefonat lui Karacsony pentru a-l felicita pentru victorie, a declarat un oficial de campanie.

În urma victoriei, Karacsony a afirmat că Budapesta va fi acum un oraş verde şi liber şi va fi adus ”înapoi în Europa”.

Succesul opoziţiei în Budapesta şi în alegerile locale din restul ţării survine după ce o serie de partide şi grupuri politice au decis să prezinte candidaţi comuni pentru primării şi posturile de consilieri, pentru a slăbi dominaţia partidului de guvernământ Fidesz.

Aflat la al doilea mandat de premier, Orban a dominat politica ungară cu ideea unei ”democraţii liberale” şi adoptând o politică dură anti-migraţie. Parlamentul European l-a acuzat că pune în pericol principalele valori ale Uniunii Europene, iar Orban a intrat în conflict cu alţi lideri ai UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel