Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Închisoarea pentru datornici" - anunț NEAȘTEPTAT al șefei ANAF: „Am avut în vedere și practica europeană“
WhatsApp
Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, a vorbit despre sancțiunea cu privarea de liberatate a datornicilor ANAF. Ea spune că se va introduce un element de noutate.

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, invitată în emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea TV, moderată de Denise Rifai,  a explicat că  modificarea legii evaziunii fiscale va include niște praguri. Concret, zice șefa ANAF,  „s-a propus acolo introducerea unor praguri, de 10 mii de euro, de 100 de mii de euro, peste 100 de mii de euro, aceste praguri subliind faptul că dacă contribuabilul își achită acele prejudicii, nu se mai duce la închisoare", a explicat Mirela Călugăreanu.

„În prezent, pe legea evaziunii fiscale, indiferent că ai un prejudiciu de 1 leu sau un milion, legea e foarte clară, sancțiunea cu privarea de liberatate există“, a adăugat președinta finanțelor publice.

Ea mai precizează că ANAF nu are rolul să facă dosare penale și să aplice amenzi și că se fac demersuri ca ANAF-ul să devină mai „prietenos” cu contribuabilii. 

„Noi de dorim să ne colectăm impozitele și taxele, rolul nostru nu este să aplicăm amenzi sau să facem dosare penale. Modificarea propusă reprezintă o șansă ca noi să ne colectăm banii și s-au introdus aceste praguri în baza unor analize statistice pe care noi le-am făcut vis-a-vis de istoricul celor 18 mii de sesizări penale pe care ANAF-ul le-a formulat în timp și spațiu și de asemenea am avut în vedere și practica europeană în materie", a mai spus Mirela Călugăreanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel