Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Germania a făcut câteva sute de milioane de dolari print-o schemă incredibilă
WhatsApp
Un programator român a fost arestat în Germania, după ce a recunoscut în fața justiției americane că a participat la crearea unei scheme de fraudare prin care s-au obținut 722 de milioane de dolari.    
programator_roman_balaci

Românul S.C. Balaci a pledat vinovat în dosarul „Bitclub Network”, care vizează una dintre cele mai mari scheme de tip Ponzi în care investitori din întreaga lume erau atraşi să investească în bitcoin. Balaci a fost arestat la finele lui 2019 în Germania, unde era stabilit, iar procesul din SUA s-a desfășurat în regim de videoconferință, a anunţat Departamentul de Justiție din SUA, transmite  justice.gov/

Românul a recunoscut, săptămâna trecută, că prin schema creată a reuşit să atragă 722 de milioane de dolari în bitcoin de la investitori din întreaga lume. El a pledat vinovat pentru fraudă şi oferirea şi vânzarea de valori mobiliare neînregistrate în legătură cu reţeaua BitClub.

 

Banii, colectaţi de la investitori cu promisiunea de a-i investi în criptomonede

 

În cadrul schemei, banii erau colectaţi de la investitori cu promisiunea de a-i investi în criptomonede. De asemenea, investitorii erau răsplătiţi pentru recrutarea altor clienţi în schema Ponzi. Alături de Balaci, în dosar au fost acuzaţi trei americani: Matthew Brent Goettsche, Jobadiah Sinclair Weeks şi Joseph Frank Abel. Balaci şi Goettsche au vizat investitori creduli, conform dovezilor obţinute de Departamentul de Justiţiei.

Balaci susţine că ar fi acţionat la instrucţiunile lui Gottsche. Riscă o pedeapsă maximă de cinci ani, plus o amendă de 250.000 dolari. Acesta deţine în Reşiţa o firmă de IT care a avut în 2018 o cifră de afaceri de aproape 66 milioane de lei.

 

2. programato (programator_roman_furt.JPG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel