Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imaginea durerii din autocarul ars în Bulgaria: O mamă, găsită ţinându-şi în braţe gemenii de 4 ani
WhatsApp
O gravă tragedie a avut loc nopatea trecută pe un drum în apropiere de Sofia. 46 de oameni au murit, 12 dintre ei copii, după ce autocarul cu care se întorceau din vacanţa în Turcia a luat foc pe autostradă.

Şapte oameni au reuşit în mod miraculos să se salveze după ce au spart geamurile din spate ale maşinii. Majoritatea călătorilor erau tineri între 20 şi 30 de ani. Cele mai mici victime sunt doi fraţi de 4 ani, gemeni. 

O carcasă arsă e tot ce a mai rămas din autocarul în care erau 53 de oameni. Totul s-a făcut scrum. 46 de oameni au murit în infernul de foc. 12 dintre ei sunt copii.

„Imaginile sunt îngrozitoare. Nu poţi privi aşa ceva. Cadavrele stau grămadă. Oamenii sunt arşi până la cenuşă”, a precizat Boyko Rashkov, ministru de interne bulgar, potrivit Observator.

Cu toţii veneau din vacanţă de la Istanbul şi se întorceau acasă, în Skopje. Un drum de aproape 800 de kilometri. Călătoria s-a sfârşit brusc în Bulgaria, la Pernik. La două noaptea, la 40 de kilometri distanţă de Sofia, autocarul a luat foc şi, în câteva clipe, a ars ca o torţă.

 

Imaginea durerii în tragedia din Bulgaria

 

Imaginile de la locul accidentului i-au îngrozit pe anchetatori. În autobuzul ars o mamă îşi ţinea strâns în braţe cei doi copii.

Din primele informaţii, autocarul ar fi lovit o porţiune din parapetul autostrăzii şi a luat foc. Şoferul a murit printre primii, iar uşile au rămas închise cu călătorii captivi în mingea de foc. Doar şapte oameni au reuşit să iasă din infern. Printre ei şi o adolescentă de 16 ani.

„Unii pasageri au reuşit să spargă ferestrele din spate ale autocarului. Aceste 7 persoane sunt şi cele care au reuşit să se salveze”, spune Zoran Zaev, premier Macedonia de Nord.

Starea supravieţorilor e stabilă. Cei mai mulţi turişti erau etnici albanezi cu vârste între 20 şi 30 de ani din Macedonia de Nord. Se pare că autocarul făcea parte dintr un convoi cu alte trei maşini. cele patru autocare opriseră cu puţin timp înainte la o benzinărie din Sofia.

„Este o tragedie uriaşă... Vreau să îmi exprim durerea şi să transmit condoleanţe rudelor victimelor”, a transmis Stefan Yanev, prim-ministru interimar bulgar.

 

Luan şi Alban aveau doar patru ani

 

Cei mai mici călători erau gemenii Luan şi Alban de doar patru ani. Din nefericire, nici ei n-au avut nicio şansă. Anchetatorii iau în calcul două posibile cauze ale tragediei: o defecţiune tehnică sau şoferul să fi adormit la volan.

„Se poate vedea această suprafaţă umedă de autostradă, denivelarea şi acest viraj ascuţit. Pentru cineva care nu ştie drumul, un moment de neatenţie poate duce la o tragedie”, spune Stanislav Vladimirov, primar Pernik.

Este cel mai grav accident de autocar petrecut vreodata pe teritoriul bulgar. Ţară cu aproape 7 ​​milioane de locuitori, Bulgaria a raportat 628 de decese în accidente rutiere în 2019 şi 463 în 2020. Principalele cauze ale tragediilor: starea proastă a şoselelor şi viteza excesivă. În ultimii doi ani însă România a depăşit Bulgaria în această statistică neagră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel