Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Horoscopul Orisha. Care este semnul tău în zodiacul african? Puterea nebănuită din spatele zilei tale de naştere
WhatsApp
Deși horoscopul occidental este cel mai răspândit, există mai multe tipuri de horoscop. Dintre acestea, iese în evidență Horoscopul Orisha, apărut în urmă cu câteva secole.

Horoscopul Orisha: originea sa

 

Termenul Orisha se referă la o zeitate a religiei yoruba, care a apărut inițial în Africa și care a ajuns în Cuba. Adepții religiei yoruba desfășurau o religie sincretică, adică în care există echivalențe, și așa se face a apărut cea cunoscută sub numele de Santeria cubaneză. Se păstrează încă în principal în tribul Yoruba din Nigeria.

 

Care sunt semnele horoscopului Orisha?

 

Orishele sunt ființe semi-divine, fiecare exprimând un aspect specific al existenței umane și, dacă ne concentrăm pe Horoscopul Orisha, trebuie să indicăm că este compus dintr-o duzină de semne, fiecare cu numele unei orisha, atribuite după data nașterii.

 

Oggún, în perioada 22 martie - 20 aprilie

Oggún este orisha războiului, fierarilor, tehnologiei sau poliției, printre altele, iar în Santeria cubaneză este echivalent cu San Pedro, San Pablo, San Juan Bautista sau San Miguel Arcángel, printre alte zeități creștine.

Nativii acestei zodii sunt de obicei oameni cu mult dinamism, forță și vitalitate, care își canalizează energia în muncă și întreprind proiecte. Au o capacitate înnăscută de conducere, iar înțelepciunea lor le permite să crească la toate nivelurile. În calitate de paznic al războinicilor, pentru Oggún nicio luptă nu-i poate rezista.

 

Oko, în perioada 21 aprilie - 21 mai

Această orisha reprezintă pământul, agricultura și mediul rural. Astfel, cei născuți în acest arc temporar tind să fie antreprenori care nu se tem de munca grea sau de provocări. Eșecul nu este deloc una dintre temerile lor, deoarece au darul de a-și urma calea și de a obține succesul. Ei iubesc dreptatea; veghează asupra binelui comun al societății și sunt familişti convinşi.

În Santeria cubaneză, Oko este sincretizat cu San Isidro Labrador, patronul Madridului și patronul fermierilor și consătenilor.

 

Elegguá, în perioada 22 mai - 21 iunie

Această orisha are cheile destinului care deschid diferitele căi ale vieții noastre. Este sincretizat în Santeria cu Santo Niño de Atocha și cu San Antonio de Padova, care poartă în brațe un prunc Iisus.

Nativii din Elegguá (sau Eleguá) ai horoscopului Orisha tind să vegheze asupra adevărului și onestității și încearcă să se asigure că conflictele dintre oameni sunt rezolvate nu prin război, ci prin cuvânt și comunicare.

Uneori le poți interpreta greșit intențiile, dar în general sunt inteligente, elocvente și blânde. Printre virtuțile sale mai puțin măgulitoare se numără indiscreție, superficialitate și neliniște.

 

Oshún, în perioada 22 iunie - 23 iunie

Zeitatea Yoruba simbol al maternităţii și fertilităţiii și tot ce ține de dragoste, pasiune, dorință și capricii. Nativii acestui semn sunt de obicei foarte sensibili, dar tăioşi și se lasă purtați de sentimente mai degrabă decât de raționalitate și analiză. Zeitatea aduce un aer romantic și senzual celor născuți sub semnul ei, dar și resentimente.

Oshún este sincretizat cu Virgen de la Caridad del Cobre, hramul Cubei.

 

Changó, în perioada 24 iulie - 23 august

Această orisha este asociată cu focul și tunetul, vulcanii și zgomotul războiului; este sincretizată cu Santa Bárbara, care în creștinism este o figură menționată de obicei atunci când există o furtună. Changó este, de asemenea, legat de San Marcos.

Dacă ești un semn Changó, ești o persoană cu o mare hotărâre, cu multă putere și căruia nu îi pasă de persoana pe care o dă deoparte din calea lor. De aceea au o reputație de tirani și aroganți, deși sunt și creativi și analitici. Au dorința de a ieşi în evidenţă, dar sunt sociabili.

 

Yemanyá, în perioada 24 august - 23 septembrie

Zeitate feminină sincretizată cu Fecioara din Regla și la care sunt asociate gurile și apele sărate, atât cele din mări și oceane, cât și lacrimile oamenilor.

Dacă te-ai născut între 24 august și 23 septembrie, conform horoscopului orisha ești o persoană matură și ordonată, cu intuiție și empatie, dar care poate avea probleme de stimă de sine.

Are un simț al logicii foarte dezvoltat, dar are aceleaşi pretenţii pentru ceilalți ca și pentru el însuși.

 

Obatalá, în perioada 24 septembrie - 23 octombrie

Cunoscut și sub numele de Obbatalá, Oxalá sau Ochalá, orisha majoră, creatorul țării și sculptorul ființei umane și care este sincretizată cu fecioara catalană de la Merced.

Nativii acestui semn sunt curajoși și inteligenți și le place să aducă liniștea celor din jur. Au o capacitate excelentă de determinare în momente când trebuie să treacă la acțiune și dețin abilități sociale excepționale. Deși au și latura lor înfricoșătoare, dețin și un har legat de artă.

 

Orula, în perioada 24 octombrie - 23 noiembrie

Orisha divinației și înțelepciunii are echivalentul său în creștinism cu San Francisco de Asís, potrivit Santeria. Acest lucru oferă nativilor din zodia lor o mare viclenie, şi ştiu că informaţia şi cunoaşterea este putere.

Sfaturile date de un nativ Orula sunt prețioase datorită intuiţiei și inteligenței sale, precum și a spiritualității sale. Ei tind să-și cultive înțelepciunea prin curiozitate continuă.

 

Babalú Ayé, în perioada 23 noiembrie - 21 decembrie

El este orisha bolilor, ciumei și mizeriei și, prin urmare, se sincretizează cu Sfântul Lazăr, care este de obicei descris în creștinism ca un om necurat și neajutorat. Astfel, cei născuți sub acest semn horoscop orisha sunt indivizi cu un dar special atunci când vine vorba de vindecarea altora, de a acționa ca mediatori pentru a recupera trupurile și sufletele și buni consilieri care doresc bunăstarea tuturor celor din jur.

Printre calitățile sale specifice se remarcă optimismul și raționalitatea, deși nu înseamnă că în anumite momente ale vieții lor nu tind să fie un pic bipolare și egoiste, dar sunt înţelegătoare cu problemele altora.

 

Agayú Sola, în perioada 22 decembrie - 20 ianuarie

Numele său înseamnă literalmente „cine acoperă deșertul cu vocea sa” și este orisha din interiorul pământului și al vulcanilor, sincretizată cu San Miguel Arcángel și, de asemenea, cu San Cristobal, purtătorul lui Hristos pe spate.

Conform horoscopului Orisha, nativii acestui semn posedă o mare decizie și încredere în ei înșiși. Își asumă responsabilități mari fără nici o teamă, deoarece sunt indivizi hotărâți și încrezători, cu ambiție și productivitate. Ei tind să fie lideri, dar o fac cu o anumită prudență și mare realism.

 

Ochosi, în perioada 21 ianuarie - 19 februarie

Conform acestui tip de horoscop, Ochosi sunt ființe cu mult talent și cu prietenii puternice. Au un spirit umanitar care le oferă relaţii de prietenie și mult respect pentru oamenii pe care îi au alături. Au idealuri înalte și un talent pe care îl folosesc pentru a lupta în cauzele lor. În cuplu, sunt capabili să ofere o mare plăcere.

În religia yoruba, Ochosi este vânătorul de orisha și protectorul persoanelor cu probleme și se sincronizează cu San Alberto Magno și San Norberto.

 

Inle, în perioada 20 februarie - 21 martie

Orisha Inle este patronul medicilor, peștilor și este proprietarul râului și călătorește în lumea atât a celor vii, cât și a celor morți. Este sincretizat cu San Rafael Arcángel (care în creștinism este și patronul medicilor).

Conform Horoscopului Orisha, Inle sunt oameni iubitori plini de compasiune și umili, care au o cumpătare mare în faţa greutăţilor. Ei admiră tradițiile și spiritualitatea și multă credință. În cuplu, rețineți că sexul nu este una dintre prioritățile lor. Sunt umili, timizi și puțin nesiguri și independenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel