Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul german despăgubește familiile victimelor de la Hanau: Cât primesc părinții lui Viorel, executat în propria mașină
WhatsApp
9 persoane au murit în atentatul de miercuri seară de la Hanau. Printre aceștia este și un român, așa cum a anunțat, în premieră, echipa stridiaspora.ro.

Vili Viorel Păun avea doar 23 de ani. Originar din Giurgiu, el locuia și lucru alături de părinții săi la Hanau. Când atacatorul Tobias R. l-a împușcat în propria mașină, băiatul tocmai ce venea de la serviciu și se oprise să își cumpere ceva de la magazin. Nu a mai apucat. Atacatorul l-a executat pe loc, chiar în mașina sa. 

Reprezentantul guvernului federal, Edgar Franke (SPD), a anunțat că executivul va acorda rudelor victimelor ucise la Hanau ajutor financiar rapid. Banii urmează să fie alocați din fondurile de urgență în termen de două săptămâni, a declarat Franke pentru presa din Germania.

Citește și: EL este Viorel, românul UCIS în atentatul din Hanau, Germania

Pentru soții, copiii și părinții celor uciși, ajutrul financiar care va fi alocat este de 30.000 de euro, iar pentru frați 15.000 de euro. „Acest lucru nu poate atenua suferința teribilă de a-ți pierde părinții sau copiii. Dar cel puțin ajută la cele mai necesare lucruri care sunt importante în acest moment”, a adăugat Franke, citate de ksta.de.

În plus, există beneficii în baza noului Cod social 14, cum ar fi plata pensiilor de urmaș și asumarea costurilor de înmormântare. 

Potrivit Oficiului de Poliție Penală de Stat Hessian, cele 9 victime ale atacului rasist din Hanau sunt de naționalități diferite. Trei dintre morți sunt resortisanți germani, doi turci, unul bulgar și unul român. O persoană provine din Bosnia și Herțegovina și o victimă este de naționalitate germano-afgană. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel