Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grefierii, scrisoare deschisă către Parlamentul și Guvernul României
WhatsApp
Sindicaliști ai grefierilor au transmis o scrisoare deschisă tuturor factorilor de decizie, referitor la abrogarea legii pensiilor de serviciu, arătând că măsura afectează siguranța activității din sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale.

Scrisoarea deschisă este semnată de Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sindicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiție "Grefierul" Alba, Sindicatul Dreptatea Bacău, afiliate la Federația Publisind, în colaborare cu Asociația Grefierilor din România.

În cadrul documentului se arată că speranța de viață a grefierilor este de 58 de ani, din cauza bolilor profesionale apărute în timpul exercitării profesiei, iar puținii grefieri care ajung să beneficieze de pensia de serviciu (la împlinirea vârstei de 60 de ani) cheltuiesc cea mai mare parte a banilor pe tratamente medicale pentru tratarea acestor afecțiuni.

În acest context, grefierii spun că se încearcă renunțarea la pensiile de serviciu pentru ca factorii de decizie să câștige simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați sau greșit informați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel