Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia prelungește restricțiile până pe 8 martie
WhatsApp
Guvernul grec a prelungit vineri până la 8 martie restricţiile în vigoare la Atena şi în mai multe regiuni ale ţării, cazurile de infecţie cu coronavirus fiind numeroase, relatează AFP.
restrictii_grecia

''Epidemiologii noştri au considerat că este necesar să extindem măsurile'', a declarat vicepriministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, exact la un an de la apariţia primului caz de COVID-19 în Grecia.

''Un an mai târziu, încă luptăm (...) Nu ne vom clătina, nu ne vom pierde curajul şi nu vom da înapoi'', a adăugat oficialul grec, vizibil emoţionat, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Datorită vaccinurilor, libertatea nu este foarte departe'', a adăugat el.

Potrivit epidemiologului Gikas Magiorkinis, membru al comitetului privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii, internările în terapie intensivă au crescut cu 12% în această săptămână.

Restricțiile în Grecia



Grecia se află sub restricţii de la începutul lunii noiembrie. Unele restirciţii au fost relaxate cu puţin timp înainte de Crăciun, dar au fost reimpuse în februarie, în mod inegal în funcţie de gravitatea pandemiei în regiuni.

Pandemia a ucis 6.400 de persoane în Grecia, unde au fost înregistrate 188.000 de cazuri. Peste 826.000 de persoane au fost deja vaccinate dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel