Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. MAE, noi PRECIZĂRI despre ROMÂNII de pe insula Samothraki
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că situația de pe insula Samothraki a reintrat în normal și că nu mai sunt cetățeni români care să dorească transferul spre continent. MAE apreciază că aproximativ  un total de 230 cetățeni români și 53 de autovehicule transferate în cursul zilelor de 14 și 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli.
Sursa foto: captură Antena 3

„În cea de-a doua parte a zilei de 15 august a.c., un număr de 6 cetățeni români și 2 autovehicule înmatriculate în România au fost transportate de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli la orele 17:05 respectiv 17:36.

Citește și Grecia. Sute de ROMÂNI sunt BLOCAȚI de două zile pe o insulă. Sunt și familii cu copii mici: „Nimeni nu ia nicio măsură!"

De asemenea, nava care a sosit în port la orele 23:15 a readus pe continent 20 de turiști români, împreună cu 8 autovehicule.

Ministerul Afacerilor Externe aproximează un total de 230 cetățeni români și 53 de autovehicule transferate în cursul zilelor de 14 și 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli.

Numărul cetățenilor români de pe insula Samothraki care au fost în situația de a nu se putea întoarce pe continent și au fost ulterior transportați de navele elene este însă dificil de estimat, având în vedere ciclicitatea sejururilor turistice.

Citește și ROMÂNII din Samothraki NU au prins loc pe NAVA de SALVARE: „Grecii au avut prioritate"

Autoritățile locale au confirmat că situația de pe insula Samothraki a reintrat în normal și că nu mai sunt cetățeni români care să dorească transferul spre continent.

Totodată, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au mai fost recepționate solicitări de asistență consulară.

În acest moment, toți cetățenii români care au solicitat sprijin Ambasadei României la Atena, respectiv Consulatului General al României la Salonic au fost readuși în siguranță pe continent.

Citește și Grecia. A PATRA zi de COȘMAR pentru ROMÂNII din Samothraki: „S-a instalat starea de panică"

Cetățenii români afectați pot în continuare solicita sprijin și asistență consulară la numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222", transmite MAE, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel