Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gogoși coapte glazurate. Rețeta unui desert pufos și ușor de făcut
WhatsApp
Gogoși coapte glazurate este un desert, o variantă mai ușoară cu ajutorul căreia ne putem bucura de o gogoașă fără să o prăjim în ulei. Aluatul este unul simplu, de gogoși, aromatizat cu vanilie si coaja de lămâie.   
gogosi_coapte_la_cuptor

Gogoși coapte glazurate se fac din 150 grame de făină de grâu, 80 grame de zahăr, 1 linguriță praf de copt, 125 ml de iaurt sau lapte, un ou, 30 de grame de unt și vanilie, coajă de lămâie.

Pentru glazură aveți nevoie de 100 g ciocolată amăruie, 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata albă. 

 

 

Gogoși coapte glazurate, mod de preparare

 

Încingem cuptorul la 180°C și ungem tava pentru gogoși cu unt. Pentru compoziție punem toate ingredientele într-un bol încăpător și le amestecam cu mixerul la viteza medie 2-3 minute sau până avem o compoziție omogenă. Punem compoziția într-un pos sau o pungă rezistentă, pe care o tăiem la un colț. Cu ajutorul posului, punem compoziția în tava de gosoși.

Dacă ți-a plăcut rețeta  Gogoși coapte glazurate, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Chocoflan. Rețeta desertului cu crema de zahăr ars și ciocolată

 

Coacem gogoșile 12-15 minute sau până sunt aurii și trec testul scobitorii. Le lasam să se răceasca puțin, pâna topim ciocolata.

Topim ciocolata și untul la baie de abur, apoi dam fiecare gogoasa prin ciocolata topită.Gogoșile coapte se decorează cu bombonele colorate. Poftă bună.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta  Gogoși coapte glazurate, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cartof de biscuiți. Rețetă veche și ușor de făcut 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel