Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Victorie pentru românii care au protestat anul trecut la fermele de sparanghel
WhatsApp
În mai 2020, muncitorii români au organizat proteste împotriva condițiilor de muncă la cultivatorul Bornheim Asparagus Ritter. Unul dintre subiecte era salariile neplătite. Acum - un an mai târziu - părțile au ajuns la un acord iar românii își vor primi banii.
Sursa foto: captură express.de

S-a ajuns la o soluționare extrajudiciară în disputa privind restituirea salariilor pentru muncitorii români care se ocupau de recoltă la compania Bornheimer Spargel Ritter, care se află în insolvență. Acest lucru a fost anunțat de Uniunea Muncitorilor Liberi (FAU) Bonn, joi.

Vezi și: Germania: Muncitorii români, PROTEST, azi 18 mai alături sindicaliștii nemți: "Românii, exploatați sistemic. Nimeni din Germania nu ar munci în locul lor"

Acordul a fost încheiat între reprezentanții legali ai lucrătorilor sezonieri, avocații Harald Klinke și Stefan Hübner și administratorul special al companiei Ritter, firma de avocatură Schulte-Beckhausen și Bühs. Ambele părți s-au angajat să nu dezvăluie conținutul acordului. Potrivit FAU, este vorba despre  peste 100 de persoane.

Administratorul special Andreas Schulte-Beckhausen, a confirmat soluționarea extrajudiciară la cererea publicației General Anzeiger. El nu a oferit alte detalii referitoare la confidențialitatea convenită.

Vezi și: Şapte ROMÂNI de la ferma din Bornheim, OBLIGAŢI să evacueze spaţiile de cazare

Cunoscutul cultivator Bornheim Asparagus Ritter a declarat  faliment anul trecut. Inițial, operațiunile de recoltare continuaseră relativ normal sub administrarea insolvenței. În mai 2020, a existat un val de nemulțumiri masive în locul de cazare al muncitorilor români. Sindicaliștii și muncitorii de recoltare au protestat în mai multe rânduri împotriva condițiilor proaste de muncă și a lipsei de salarizare. Consulatul General al României la Bonn a intervenit în scandal.

Citește și: Germania. Muncitorii români protestează și acuză că sunt tratați ca sclavii (FOTO)

După terminarea recoltei, ultimii muncitori români  au părăsit ferma la sfârșitul lunii mai pentru a se întoarce în România sau pentru a lucra la alte ferme. Disputa privind salariile restante a continuat. Părțile s-au întâlnit de mai multe ori în fața instanței pentru litigii de muncă din Bonn, care militase pentru o soluționare extrajudiciară. În cursul procedurii falimentului, fermierul de sparanghel Claus Ritter a fost luat în arest, dar între timp a fost eliberat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel